Nem fenékig tejfel a futballélet Ópályiban sem. Mert bár a futballcsapat kiharcolta a feljutást, ekképpen hosszú idő után újfent megmutathatta magát a megye kettőben, plusz egy igazán harcedzett szakember, Kósa József ül a kispadon, a jelek szerint ennél többre lesz szükség.

A zöld mezes ópályi együttes szándéka egyértelmű: kivívni a bennmaradást Fotó: Zsohár Ádám

Mármint annak érdekében, hogy a jelenleg tizennegyedik, tehát kiesőhelyen posztoló Ópályi megkapaszkodjon a Nyírerdő csoportban.

– Nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt szerettem volna – közölte Kósa József, az Ópályi edzője. – Istenigazából már a nyáron elkezdődtek a gondok, mert nem tudtuk megfelelően megerősíteni a keretet, emiatt gyakorlatilag a megye hármas bajnokságot megnyert csapattal vágtunk neki az idénynek. Ettől függetlenül becsületesen befejeztük az őszt, higgyék el, már ez sem kis teljesítmény.

Ha valaki, Kósa József érzékeli, hol a bibi.

– Noha a lehetőségeink nagyon behatároltak, télen megpróbálunk igazolni, emellett a védelmünket „rendbe rakni”, hiszen a támadójátékkal nem volt gond, a csoportban mi szereztük a legtöbb gólt, ugyanakkor sajnos, rendkívül sokat is kaptunk. Ennek oka, hogy olyan egyéni hibákat vétettünk, ami egyszerűen nem fér bele, gyorsan hozzáteszem, ezt nem akarom csak a játékosok nyakába varrni, én is felelősnek érzem magam a történtekért! Mindenesetre január közepén megkezdjük a felkészülést, indulunk a műfüves tornán, a Nyírerdő Kupa teremtornán, megpróbálunk minden esélyt megragadni, mert célunk egyértelmű: kivívni a bennmaradást. Bízom benne, hogy a település vezetői is elgondolkoznak azon, hogy ezt a társaságot egyben kell tartani, mivel a játékosok kilencvennyolc százalékban kötődnek Ópályihoz!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .