Mándi László számára a karácsony egyenértékű azzal, hogy a Csendes éj dúdolgatása közben újra tervezheti – a futballt.

Mándi László karácsonyra csaknem teljesen kikúrálta magát  a Fotó: magánarchívum

A huszonnyolc éves gergelyiugornyai támadó szeptember derekán ünnepelte huszonnyolcadik születésnapját, akkor még majd kicsattant az erőtől – két héttel később pedig már a kórházban feküdt. Sérvműtét miatt az őszi idényre elfelejthette a játékot, de az idő ugyebár mindent begyógyít, a megye kettes csapat (no meg a bátori futsalegylet…) spílere tavasszal ismét a pályán fickándozhat.

– Szeptember elején egyszer már fájt a hasfalam, majd ez elmúlt, két héttel később, a Nyírmada elleni meccsen viszont megint szúrni kezdett egy lövés után – mesélte megpróbáltatásait Mándi László. – Hétfőn orvoshoz mentem, ő pedig azt mondta: jó Lacika, akkor szerdán műtét! Hát, így jártam. A doki azzal biztatott: januárban elkezdhetem az edzést, de én december második felében már „kocorásztam”.

Mándi László természetesen családi körben töltötte a karácsonyt, vendégeskedéssel megspékelve, miközben a visszatérésről ábrándozik.

– Borzasztóan hiányzik a foci, beteg vagyok, hogy csak kívülről nézhetem… A két ünnep között már játszani szerettem volna kispályán, bár talán korai lenne, meglátjuk… Ha kocogok még érzem a tizenkét centis vágás helyét: a szívem húz vissza a pályára, az eszem viszont azt diktálja, lehet, jobban teszem, ha kicsit türelmesebb leszek.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .