Szó se róla, a demecseri Kocsis família férfi tagjaiban igazi csatárvér csörgedezik. Az idősebb Zoltán a megye kettes felnőttcsapatban, fia mindjárt két fronton, az U16 és az U19-es együttes frontembereként ontja a gólokat.

Ifjabb Kocsis Zoltán teljesítette célját: „százados” lett Fotó: Zsohár Ádám

Vagyis, az alma nem esett messze a fájától. Ifjabb Kocsis Zoltánról regélve: a tizenöt éves futballista vastagon túlteljesítette az esztendő elején kifundált tervét. Ebbe alaposan „besegített”, hogy az őszi idényben negyvenkétszer talált a kapuba az U16-os bajnokság Nyugati csoportjában, emígyen vezeti a vonatkozó listát.

– Az volt a célom, hogy ebben az évben száz gólig jussak, ami sikerült – súgta meg a „kisebbik” Kocsis Zoltán.  – Az előző idényben huszonöt gólt szereztem az U16-os csapatban, plusz tizenhatot az ifiben, ősszel negyvenkettőt az U16-ban és ismét tizenhatot az ifjúsági bajnokságban. Ráadásul lehetett volna több is, sajnos nem egy tizenegyest kihagytam, ami bántott. A legbüszkébb arra vagyok, hogy a Pátroha és Nyírkarász elleni rangadókon az ifiben én döntöttem el a góljaimmal. Kérem írja le, köszönöm a csapattársaknak és Kiss Richárd edzőnek a segítséget, nélkülük nem sikerülhetett volna. Egyébként Ricsi bá irányítja mindkét brigádot: az U16 és az U19 is a negyedik helyen áll, erre régen volt nálunk példa.

Természetesen ifj. Kocsis Zoltán is „leadta” a karácsonyi ajándéklistát: a FIFA 20 PC-játék volt a legfőbb kívánság, amit – valami azt súgja – időközben megkapott. Persze, a valódi foci az igazi, pláne, hogy messze akar jutni.

– Nem mondom, kicsit fárasztó mindkét csapatban játszani, de ez van, végül is szeretem csinálni. Nagy álmom, hogy profi futballista legyek, minél magasabb osztályba szeretnék eljutni, éppen ezért alig várom, hogy betöltsem a tizenhatot, mert akkor remélem, a demecseri nagycsapatban is minél előbb bemutatkozhatom.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..