A világfutball is ritka, mint a fehér holló, hogy apa és fia egy csapatban gyűrje az ipart. Márpedig a Kállósemjénben eme módi dívik: a megye kettő Pannónia Zrt. csoportban érdekelt együttes játékos-edzője, Mészáros Ákos saját csemetéjével, Mészáros Martinnal küzd – olykor – vállvetve a minél acélosabb szereplés érdekében.

Mészáros Ákos (balról) és fia Martin nem csak karácsonykor – a pályán is egymás társaságában ünnepelhet Fotó: magánarchívum

Hogy ne menjünk messzire, az őszi utolsó fordulóban, az élen nyomuló Kótaj elleni (2–2) idegenbeli rangadón is ez volt a felállás: mármint, hogy a Mészáros család két prominens tagja kezdőként lépett pályára. Ami egészen speciális helyzet, bár láthatóan működik. Elvégre a gárda jól muzsikál, negyedik a tabellán, másfelől nem tegnap óta fociznak együtt Semjénben.

Voltak mélypontok…

– Harmadik éve játszom a Kállósemjénben, az eredmények is mutatják, erős csapat kovácsolódott össze, ebben a szezonban szerepeltünk a legjobban – taglalta a különleges történetet a kereken húsz esztendős Mészáros Martin. –  Az utóbbi időben voltak mélypontok az életemben, mind a pályán, mind a magánéletben… De túltennem magam rajta és azt gondolom, számomra rosszkor ért véget a bajnokság, mivel az utolsó két meccsen sikerült dupláznom, ami nagyon jó érzéssel tölt el! Álmaimban nem gondoltam, hogy a Kótaj elleni mérkőzésen majd az én gólommal egyenlítünk. Egy biztos, ez a találkozó emlékezetes marad, nem csak a két gól miatt, hanem hogy, édesapámmal együtt harcolhattam a győzelemért. Ezt az érzést nem lehet szavakkal leírni!

Na igen, keveseknek adatik meg hasonló élmény. Ami nem jelenti azt, hogy Mészáros Martin megúszná letolás nélkül, amennyiben bakizik.

– Amikor játszom nem csak a csapat érdekében küzdök, ezzel a fatert is segítem. Szigorú velem, nincs kivételezés, ha látná rajtam, hogy nem úgy állok hozzá a dolgokhoz, nyilván nem tenne be. Leszúrt már a többiek előtt is, ha valami nem tetszett neki, otthon pedig még nagyobb fejmosást szoktam kapni.

Itt is, ott is

Mészáros Martinnak a csatárposzt fekszik leginkább, mindazonáltal a szükség nagy úr, a korosztályos csapatban védőként, a Semjénben között gyakran középpályásként vetik be. Gyakorlatilag kapus nem volt még… Negyvenkét esztendős apja tehát bátran támaszkodhat rá, és persze, a karácsony sem múlhat el a közös „összetartás” nélkül.

– Egy éves sem voltam, amikor a szüleim elváltak, így itt is, ott is vagyok, két helyen töltöm az ünnepeket. Mondhatni, belenőttem ebbe, de kifejezetten szeretem a karácsonyt, együtt lenni családdal – árulta el Mészáros Martin.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .