Veszélyes vizekre evezett a Kálmánháza, holott az őszi idény derekán olybá festett, a megyei másodosztályú egylet a középmezőnyt „ostromolhatja” a Pannónia Zrt. csoportban.

A piros mezes kálmánházi csapatra éles küzdelem vár a bajnoki folytatásban Fotó: Hajdu Pál

Az utolsó öt fellépésből viszont négyet elbukott a Kotricz-legénység, amely a tizenharmadik helyre csúszott, bár az is igaz, meglehetősen sűrű a tabella alsó fertálya, szóval benne van a pakliban, hogy feljebb rakétázzon a folytatásban. Jóllehet, hátrafelé sem árt figyelni…

– Nagyon fontos volt számunkra a nyáron, hogy tudjunk fiatalítani a csapaton, de rutinos játékosokra is szert tegyünk – osztotta meg a rajt előtti elképzelést Kotricz Zoltán, a Kálmánháza játékos-edzője. – Szerettük volna megtalálni az egyensúlyt, azt gondolom ez sikerült, jó szellemű társaság jött össze. A csapat védekezésének javítása és stabilizálása első és legfontosabb feladatunk volt a tavalyi évhez képest. Ez olyannyira megvalósult, hogy a tizenhat csapatos bajnokságban a hetedik legkevesebb gólt kaptuk, ami azt hiszem, jelentős fejlődés a részünkről. Természetesen akadt olyan mérkőzés, amelyen több gólt kaptunk a kelleténél, de ott mentségünkre legyen mondva, néhány olyan játékos is hiányzott, akik fontos szerepet töltenek be a védekezésben. Amivel korántsem lehetünk elégedettek, az a szerzett gólok száma. Ebben nemileg várható volt visszaesés, de nem ilyen mértékűre számítottunk.

Kotricz Zoltán a követendő csapásirányt is meghatározta.

– A következő feladatunk mindenképpen ez lesz, hogy ebben javuljunk. Nem is titkoljuk, hogy szeretnénk a támadószekciónkat megerősíteni. Ugyanakkor más posztokra is érkezhet még ember, de egy vérbeli csatár leigazolására kiemelt figyelmet fordítunk. Sokáig a középmezőny fele tartottunk, sajnos a szezon végéhez közeledve balszerencsés módon sérülések, illetve munkahelyi elfoglaltság miatt hiányzások hátráltattak minket, igy visszacsúsztunk picit, ami csalódás. Viszont tudjuk mire vagyunk képesek, így egyértelműen az a célunk, hogy a bajnokság befejezéséig előrelépjünk, hisz a nyolcadik helytől is csak négy pont választ el bennünket, ami jelzi, éles küzdelem lesz a folytatásban.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .