Dávid nem egy Góliát, de nem is azért tartják Csengerben, hogy hegyeket mozgasson meg. Bőven elég, ha a megyei másodosztályú futballcsapat szekerét tolja – leginkább góljaival. ebben pedig nincs hiba.

Dávid Róbert bajnoki címig repítené a Csengert Fotó: Lőrincz Zsolt

Dávid Róbert huszonhétszer vette be az ellenfelek kapuját a Kelet-Magyarország csoport őszi idényében, vagy megcselekedte, amiért a nyáron hívták. Nem vettek vele zsákbamacskát: a harminc éves csatár két éve – dombrádi színekben – negyven „dugóval” bajnoki gólkirály volt a Nyírerdő csoportban, majd a Gyöngyös alkalmazottjaként az NB III-ban is megmutathatta magát. Miközben a megye egybe is beleszagolt a Nyírmada, a Tarpa, utóbb a Mándok soraiban.

– Szilágyi Sanyi megkeresése után azért jöttem, hogy jó szerepléshez segítsem a Csengert – árulta el a tabella második helyén táborozó egylet frontembere, Dávid Róbert. – Emellett most már az a célom, hogy a gólkirályi címet bezsebeljem! Nagy tervek vannak, a létesítmény adott ahhoz, hogy ez a csapat megnyerje a másodosztályú bajnokságot. A rajt nem úgy sült el, ahogy szerettünk volna, ettől függetlenül nem csalódtam a csapatban. Akadtak elszúrt meccsek, amelyeket hozni kellett volna, sajnos nem összpontosítottunk megfelelően, de nincs még veszve semmi, sikeres téli felkészüléssel bármi megtörténhet. És, persze minél több gólt szeretnék rúgni tavasszal is, a Csengert pedig a megye egybe repíteni. Ez csapatjáték, sokat köszönhetek a társaimnak, az érdemük is, hogy ott tartok, ahol. Igen hajt, hogy a legeredményesebb legyek, de a csapat sikere az első, sőt, a legfontosabb, aztán kiderül, én mire viszem.

Megyei II. osztály: Kelet-Magyarország csoport, a góllövőlista élcsoportja

27 gólos: Dávid Róbert (Csenger)

19 gólos: Bégány Zsolt (Nagydobos)

16 gólos: Margitics László (Csenger)

15 gólos: Somogyi Richárd (Vámosoroszi)

14 gólos: Haga Gergő (Terem), Puskás Dávid (Jánkmajtis), Török István (Jánkmajtis)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .