Nagy a kontraszt a Nyírbéltek hazai, illetve idegenbeli alakításai között. A megyei másodosztályú futballcsapat saját közegében immár bárkinek képes „befűteni”, kimozdulva a megszokott közegből viszont egyelőre vékony produkcióval rukkol elő.

A nyírbélteki csapat jelentősen előrelépett az előző őszhöz képest Fotó: Horváth László

Ezzel együtt a Béltek lassan, de biztosan araszol előre, a Pannónia Zrt. csoportban a kilencedik helyen tele, az elmúlt évadhoz képest ugrásszerű a javulás.

– Minden jó, ha jó a vége, az idény befejezésére felkúsztunk a tabellán – adott hangot örömének Tóth Tibor, a Nyírbéltek edzője. – Ha az egy évvel ezelőtti időszakot veszem, nyugodtan állíthatom, jelentős fejlődés tapasztalható: akkor hat pontunk volt az ősz végére, most pedig tizenöt! Elsősorban ez a célunk, hogy folyamatos előrelépéssel stabil középcsapattá váljunk. A hazai mérleg alapján ötödikek vagyunk, bár én az Encsencs elleni vereséget, amikor Nyírvasváriban voltunk „otthon”, külön venném, mert csak nem a bélteki levegőt szívtuk… Ez a része rendben van, tizennégy pontot gyűjtöttünk, sőt odáig jutottunk, hogy a Kálló elleni vereséget kudarcként éltük meg, akárcsak igényes közönségünk. Az ősz árnyoldala az idegenbeli szereplésünk, ami hatalmas csalódás az eredményeket tekintve: mindig próbáltunk futballozni, nyíltan játszani, de csak Tiszavasváriban tudtunk döntetlent elérni, az mondjuk, nagy bravúr. Ebben talán közrejátszik, hogy meglehetősen alacsony átlagéletkorú, fiatal csapatunk van, a kritikus pillanatokban hiányzik a rutin, ami a mi javunkra dönthetne.

Így, persze a követendő csapásirány is egyértelmű.

– A feladat adott: idegenbeli mutatón kell javítani, azt hiszem, ha hét-nyolc pontot tudnánk összekaparni vendégként, nagy baj már nem lehet. Merem remélni, hogy a keret együtt marad, emellett a kapusposzton mindenképpen erősítésre szorulunk, és az sem ártana, ha egy rutinos védekező középpályásra szert tennénk.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .