A Tiszakanyár is azon megyei első osztályú csapatok vonulatához tartozik, ahol az őszi szezon közben borult a szakmai felállás. Csáki Róbert több, mint három év, a zsinórban elszenvedett öt bajnoki vereség után elköszönt, két héttel később Ember Roland mátészalkai fellépéssel debütált – pontosan.

A sötét mezes kanyáriak erőfeszítése nem párosult eredménnyel ősszel Fotó: facebook/balkányseszurkolóioldal

Más kérdés, hogy a szezon során ez volt az egyetlen idegenbeli bevetés, amelyet bukta nélkül megúszott az utolsó helyen veszteglő Kanyár. Mivel hazai pályán is csak egyszer tudott nyerni, nem kerülhette el sorsát, ráadásul a jelentősnek nevezhető hátrány miatt a megkapaszkodás érdekében immár óriási domborításra lenne szükség.

– Igazából a szezon második feléről tudok beszélni, amikor elkezdtük a közös munkát – fogalmazott Ember Roland, a Tiszakanyár edzője. – Annyit mondhatok, négy-hat pont benne maradt a meccsekben, mindez a fegyelmezetlenség, illetve a korábbi nyilatkozataimban megemlített, a csapategység hiányának következménye. Tiszta sor, más, kedvezőbb lenne a szituáció, ha ezekből a mérkőzésekből jobban jöttünk volna ki, így viszont tény, meg kell feszülni annak érdekében is, hogy egyáltalán feljebb zárkózzunk. Arról viszont szó sincs, hogy elengedjük a folytatás, úgy fogunk nekiveselkedni a téli felkészülésnek, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a tavaszi szezonból. Nyilván szeretnénk megerősíteni a játékoskeretet, de jelen helyzetünkben tudomásul kell venni, hogy ez nem ígérkezik egyszerű feladatnak.

Kanyári kitekintő

A Tiszakanyár megyei első osztályú csapatának őszi mutatói

Bajnoki állás: 16. Tiszakanyár     15           1             3             11           22–58    6

Hazai pályán:     8              1             2             5             11–27    5

Idegenben:        7              –             1             6             11–31    6

Házi góllövőlista. 5 gólos: Rézinger Botond, Varga Dávid. 4 gólos: Bacsó Attila. 3 gólos: Soós Tibor. 2 gólos: Vicickó László. 1 gólos: Illés Attila, Ujj Krisztián. Öngól: Zán Bence (Vásárosnamény).

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .