Mintha megállt volna az idő Mátészalkán. A megyei első osztályú futballcsapat kerek egy esztendeje szinte hajszálra ugyanúgy állt, mint jelenleg. A különbség nüansznyi: akkor tizennégy ponttal a tizenharmadik, most tizenöt egységgel a tizennegyedik helyen állomásozik „féltávnál”.

A mátészalkai csapat idegenben rendszerint védekezni kényszerült – miként Balkányban is Fotó: facebook/balkanyseszurkolóioldal

Van tovább is! Az előző bajnokság ugyanezen időszakában húsz, momentán tizennyolc szerzett gólnál tart, miközben korábban harminc, ezúttal egyet góllal kevesebbet kapott. Mindezt tetézi az immár hagyományos szalkai módi, vagyis, hogy az idény hajrájában edzőváltás szerepel a napirenden: az elmúlt évek hasonló peridusában Siska Attila, Fogarasi Zoltán, Opre Mihály, míg 2018-ban Marius Botan, idén október derekán pedig Tempfli Imre mondott le, netán távozott. Mint annyiszor, Papik Zoltán szakosztályvezető „ugrott be” trénerként, ő vezényelte le az ősz hátralévő részét.

– Régen látott jó rajtot vettünk az elején, ezt sajnos, erőteljes visszaesés követett – állapította meg Papik Zoltán. – Két kulcsjátékosunk kivált menetközben, amit a csapat nehezen tudott feldolgozni… Hazai pályán olyan riválisokat nem tudtunk legyőzni, amelyek ellen mindenképpen csak a három pont lett volna elfogadható. És jött a már szokásosnak mondható váltás, de most ez sem hozott túl sok eredményt, bár ha mindenki akarta volna a sikert és a csapatot helyezi előtérbe, akkor most is megoldható lett volna a jó befejezés…

Szalkai szilánkok

A Mátészalka megyei első osztályú csapatának őszi mutató

Bajnoki állás:   14. Mátészalka      15           4             3             8         18–29    15

Hazai pályán:     8              4             2             2             16–13    14

Idegenben:        7              –             1             6             2–16      1

Házi góllövőlista. 5 gólos: Nagy Zoltán Imre. 3 gólos: Botos Dániel. 2 gólos: Botos Alexandru, Magyari Máté, Petrohai Miklós, Tempfli Imre. 1 gólos: Szabó Dávid, Szántó Zoltán.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .