A Nagyecsed bajnoki címvédőként vágott neki a szezonnak, amely kevés sikerélményt, annál több megpróbáltatást tartogatott számára. A sztori végét pedig már megénekeltük: a minap – öt és fél év múltán – távozott Ádámszki Róbert játékos-edző, továbbá a dicső korszak másik emblematikus alakja, a védő Homann Richárd.

A nagyecsedi kapu gyakran forgott veszélyben az ősszel Fotó: facobook/balkányiseszurkolóioldal

Igaz, ami igaz, az eddig szép eredményekkel kikövezett úton haladó Ecsed ősszel letért a győzelmi ösvényről, noha mindenki biztos volt abban, előbb-utóbb kitör az alsóházból. Mindez illúzió maradt csupán, ennek kenyértörés lett a következménye. Hogy hol siklott meg a történet, arra éppenséggel akad némi magyarázat.

– Nehéz lenne pontosan megfejteni, hogy miért alakult úgy, ahogy ez a szezon – fejtegette Ádámszki Róbert. – A nyári felkészülés során semmi jel nem mutatott arra, hogy bármi probléma lenne, sőt, a rajt előtt két élcsapatot, az Ibrányt és a Nyírgyulajt legyűrve jutottunk az országos főtábálára a Magyar Kupában. A negyedik bajnoki forduló után viszont olyan dolgok történtek, amire lehetetlen reagálni. Makó Robi kapusunk nyílt ujjtörést szenvedett, Erdős Márkot és Nyíregyházi Gábort betegség miatt a teljes őszre elvesztettük, Dobos Zoli pedig tüdőembólia következtében heteket töltött kórházban, plusz Ascsillán László a derekával bajlódott, ő szintén hosszú időre kidőlt. Tegyük hozzá, valamennyien kulcsembernek számítottak.

Ádámszki Róbert igazán harcedzett tagnak számít, de még őt is érték is meglepetések – nem várt fejlemények.

– A Nyírmeggyes elleni meccsen már érződtek a problémák, amelyen 4–1-es vezetésről ikszeltünk, majd hazai pályán kiestünk a Nagybajom ellen a kupából úgy, hogy öt büntetőt hagytunk ki a tizenegyespárbajban. Azt is el kell ismerni, mindent elmond a támadószekciónkról, hogy a védekező középpályás, Kóka Robi a házigólkirály! Ugyanakkor harmincöt éve vagyok a futballban, de még hasonlóra sem emlékszem: heteken keresztül hét-nyolc emberrel edzettünk, így érdemleges munkát azért nehéz végezni. A kialakult helyzet miatt kicsit sajnáltam a fiúkat, mert mindent megtettek, ráadásul ekkor már a szerencse is elpártolt tőlünk. Amikor az idény hajrájára kiegészültünk nagy javulás volt tapasztalható játékban és az eredményességet tekintve, bár igazi olasz csapat lettünk, sok döntetlent játszottunk. Az utolsó, balkányi mérkőzés hű tükörképe volt a teljes félszezonnak: gyorsan kétgólos előnybe kerültünk, mégis kikaptunk. Ezzel együtt azt hiszem, az utóbbi néhány hónapot elfelejtve, eredményes időszakot zártunk Ecseden: büszke vagyok a játékosokra és azokra, akik segítették ezt a csapatot. Mindig jó érzéssel fogok visszagondolni az ott töltött időszakra. Köszönök, mindent!

Ecsedi eszencia

A Nagyecsed megyei első osztályú futballcsapatának őszi mutatói

Bajnoki állás:    13.   Nagyecsed     15       3       7         5      23–28    16

Hazai pályán:     6              2             3             1             11–10    9

Idegenben:        9              1             4             4             12–18    7

Házi góllövőlista. 4 gólos: Kóka Róbert. 3 gólos: Papp Csaba, Somlyai Gábor, Vasile Marinas. 2 gólos: Bulyáki Attila, Homann Richárd, Sarkadi Gergő, Török Sándor. 1 gólos: Nyíregyházi Gábor, Nyíri Gyula.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .