Aligha lövünk mellé, ha leírjuk: soha ennyi játékos-edző még nem ténykedett egyszerre a megyei első-, illetve másodosztályú bajnokságban.

Kiss Tamás (középen) az Ibrányt irányítja kettős szerepkörben Fotó: Csutkai Csaba

A megyei „élvonalban” immár ugyan csak ketten dolgoznak kettős szerepkörben, mindazonáltal az őszi idény elején még jóval terebélyesebb volt a lista:  időközben azonban Csáki Róbert (Tiszakanyár), Kozma József (Baktalórántháza), akárcsak Tempfli Imre (Mátészalka) lemondott. Ádámszki Róbert (Nagyecsed), illetve Belényesi Miklós (Balkány) pedig a minap távozott, vagyis eredetileg hét főre rúgott eme kontingens.  De például az előző évad végén Márton Péter (Kemecse) is beszállt futballozni, sőt, gólt is szerzett a Kálmánháza ellen – igaz, az még a másodosztályban történt.

A „második vonalban” a Pannónia Zrt. csoport viszi a prímet ebben a tekintetben: nem kevesebb, mint kilenc játékos-edző dolgozik a frontvonalban, vagyis a mezőny több, mint felénél erre a módira esküsznek. A Kelet-Magyarország-csoportban öten töltenek be hasonló tisztséget, míg a legszerényebb kínálat a Nyírerdő csoportban jelentkezik, ahol csupán Gombkötő Sándort (Demecser) és Szőke Istvánt (Nyírmada) alkalmazzák ebben a státusban.

Játékosedzők: névsor

Tiszántúli Takarék megyei első osztály

Kiss Tamás (Ibrány), Ludánszki István (Nagyhalász)

Megyei II. osztály, Pannónia Zrt. csoport

Géczi Péter (Geszteréd), ifj. Koskovits György (Nagykálló), Kotricz Zoltán (Kálmánháza), Mészáros Ákos (Kállósemjén), Németh Attila (Apagy), Szedlár János (Encsencs), Marozsán Mihály (Bököny), Nagy István (Tiszavasvári), Kantár József (Nyíribrony)

Nyírerdő csoport

Gombkötő Sándor (Demecser), Szőke István (Nyírmada)

Kelet-Magyarország csoport

Della Sándor (Jánkmajtis), Pelyák Miklós (Nyírvasvári), Riskó Tibor (Vámosoroszi), Volkán Roland (Csengersima), Végh András (Nábrád)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .