Komótosan vette fel az az utazó sebességet a Sényő-Carnifex NB III-as futballcsapata, de amikor elkapta fonalat, abban nem sok köszönet volt az ellenfelek számára. A szabolcsi egylet három remivel indított, első győzelmét az ötödik fordulóban húzta be, a folytatás pedig csaknem maga volt a tökély.

A sényői csapat tovább emelte azt a bizonyos lécet Fotó: sényőcarnifex

Olyannyira, hogy a Sényő az ötödik helyre rakétázott a Keleti csoport tabelláján, ennél is sokatmondóbb tény, hogy egyetlen árva pont választja el a már dobogón tanyázó, harmadik Ceglédtől, míg a negyedik ESMTK csupán jobb gólkülönbséggel előzi meg.

Az ikszek értéke felértékelődött

– Hosszú, fárasztó szezont tudhatunk magunk mögött – merült a részletekbe Imrő László, a sényői edzőpáros tagja, aki Fiumei Viktorral vállvetve irányítja immár a második szezonban az együttest. – Ugyanakkor, ha visszatekintünk az őszi szezonra, sikeresnek mondható szereplésünk. a bajnokság mellett emelt fővel búcsúzhattunk a Magyar Kupában a Mezőkövesd ellen a legjobb 64 csapat között. Az előző szezon végén abban mindenki egyetértett, hogy újoncként magasra tettük magunknak azt a bizonyos lécet. Az idény első felében sokszor ikszeltünk, ezek a döntetlenek a végére felértékelődtek.

Soha nem kerestek kifogást

Imrő László, no meg a sényői stáb nem kent semmit a körülményekre, holott sorozatban dőltek ki a frontemberek, lett volna miért panaszkodni…

– A rajt előtt a fő célkitűzésünk a biztos bennmaradás volt, amit a helyezést tekintve azért szeretnénk, ha a bajnokság végén egy számjegyű lenne. Szerettük volna a szerzett góljaink számát növelni az előző a korábbi időszakhoz képest, amit szintén sikerült is teljesíteni, hiszen a Keleti csoportban csak a DEAC jegyez több gólt nálunk. De a három csoportban összevetésében sem állunk rosszul ebben a tekintetben sem. Pedig sokan ránk ragasztottak, hogy védekező csapat vagyunk és nem merjük kellőképen felvállalni a támadásokat. Szerettünk volna annyi ponttal fordulni, mint egy esztendeje, ezt is túl tudtuk túlszárnyalni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a kapott góljaink száma igen magas, ebben a „műfajban” javulnunk kell! Úgy érezzük, azt a bizonyos lécet ismét egy picit magasabbra toltuk. Pedig a keretet az ősz során soha nem látott sérüléshullám sújtotta, de erre soha nem hivatkoztunk.

Alaposan „meghajtották” a végét

Egészen pazar a sényői brigád október szeptember végétől írt statisztikája. Az élen nyomuló Füzesgyarmat, továbbá a hatodik Jászberény ellen – mindannyiszor idegenben – elszenvedett vereségeken kívül halmozta a pontokat. Mindezt annyira eredményesen, hogy ennél jobb mutatóval egy rivális sem rendelkezik az adott idővallumban!

– Vártuk már a szezon végét, de ha még két-három kört játszani kellene, nem dőlnénk a kardunkba, hiszen az utolsó tíz fordulóban két vereség és egy döntetlen mellett hét győzelmet szerzett csapatunk, szóval egészen jó sorozatot produkáltunk. Tehát a téli felkészülésünk során egyértelműen csiszolni kell a csapat védekezését, valamint a támadójátékunkat át kell mentenünk a tavaszi szezonra. Illetve „javítanunk” kell a sokat kritizált állóképességünkön. Ha ezeket a téli felkészülés során sikerül megoldanunk, akkor egy szép és eredményes tavaszi szezon várhat ránk. Köszönjük mindenkinek a munkáját, aki bármilyen formában hozzájárult a csapat sikeres szerepléséhez.

Sényői sarokpontok

A Sényő NB III-as csapatának őszi mutatói

Bajnoki állás:     5.   Sényő-Carnifex   17          8           5           3        36–28    29

Hazai pályán:     9              6             2             1             25–15    20

Idegenben:        7              2             3             2             11–13    9

Házi góllövőlista. 10 gólos: Kapacina Valer. 3 gólos: Barcsay Márk, Fabu Márton, Klepács Krisztián, Kristófi Sándor, Lizák Bence. 2 gólos: Kapacina Kevin, Varga József. 1 gólos: Boros Dávid, Hadházi Dávid, Lakatos László, Márton András, Szokol Zsolt. Öngól: Fazekas Máté (Putnok), Molnár Máté (DEAC).

Legtöbb játékidőt pályán töltő játékos: Szokol Zsolt (1440 perc). Kanadai táblázat: 1. Kapacina Valer (10 gól, 4 gólpassz), 2. Lakatos László (1 gól, 8 gólpassz), 3. Lizák Bence és Kristófi Sándor (3 gól, 3 gólpassz).

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .