Szívhatnák a fogukat a rakamaziak, ha nyáron nem csaptak volna le Szívós Márkra. A huszonhat éves támadó az NB III-as borsodi Tállyától érkezett: jött, látott és bár még nem győzött, mindenesetre „féltávnál” vezeti a megyei másodosztály Pannónia Zrt.  csoport góllövőlistáját.

Szívós Márk (középen) a jelek szerint jó helyre került Fotó: magánarchívum

Szívós Márknak jó volt a lapjárás, számára tényleg nyerő a huszonegy, amivel „vitte”, ha nem is a bankot – az őszi gólkirályi címet.

– Több borsodi csapat is megkeresett, de a Rakamaz volt a legkitartóbb, és nekem is szimpatikusnak tűnt a csapat, különösen, hogy ennyire akartak – indokolta a nyári „házasságot” Szívós Márk. – Néhány játékost ismertem, a legjobb barátom, Szabó Benjamin, aki időközben külföldre ment dolgozni, is kapacitált, hogy jó lesz nekem itt. Persze, én is olyan csapatba akartam futballozni, ahol azért komolyabb célok vannak, márpedig Rakamaz ilyen hely.

Szívós Márk másfél éve, tiszaladányi színekben hatvan (!) hintett a borsodi megye kettőben, amivel királlyá koronázták az idény végén. Ősszel sem lassított, ebből az egyelőre harmadik helyen táborozó Rakamaz húzhat hasznot.

– Szeretném a csapatot minél jobb szerepléshez segíteni, ennyire eredményes játékra viszont nem számítottam. Mivel Rakamazon nem klasszikus csatárt, hanem balszélsőt játszom, most olyan tizenöt gólra gondoltam, huszonegy lett belőle, úgyhogy nem volt rossz idény. Az volna a legideálisabb leosztás tavasszal, ha a srácokkal minél előbb végeznénk a tabellán, és akkor sem leszek szomorú, ha közben gólkirály lennék.

Megyei II. osztály, Pannónia Zrt. csoport: a góllövőlista élmezőnye

21 gólos: Szívós Márk (Rakamaz)

17 gólos: Sárközi Dávid (Kótaj), Szuromi László (Kék)

14 gólos: Marozsán Mihály (Kállósemjén)

13 gólos: Németh Attila (Apagy)

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .