Hosszú, forró nyár volt Kemecsén, miközben a futballegylet háza táján sokáig vakarhatták a fejüket az érintettek, hogy mi lesz most? A megye kettő Pannónia Zrt. csoport második helyén végzett csapat végül felkérésre feljebb dobbanthatott, a bizonytalanság miatt azonban a keret kialakítása is megcsúszott.

A kemecsei öltözőben olykor virágos volt a hangulat Fotó: szabolcsfociinfo

A kőkemény bajnoki menetrend láttán sem gyúltak örömtüzek: a keserves kezdés után mégis kiegyenesedett a Kemecse – főként, amikor már menetközben „beesett” Madzin István, aki Tarpáról érkezve gyártotta az addig hiányzó gólokat. Mindezt olyannyira hatékonyan tette, hogy a vonatkozó rangsor élére szökkent, ebből pedig az együttes húzott hasznot.

– Már a nyári felkészülés felemásra sikeredett, sosem tudtunk ugyanazon csapattal pályára lépni a edzőmeccsek során – tartott „leltárt” Márton Péter, a Kemecse trénere. –  A bajnokság nyitószakasza kísérletezéssel telt, próbáltuk megtalálni a játékstílusunkat, miközben be kellett építeni az új játékosokat. Fiatalítottunk: négy tehetséges, 19 éves futballistát igazoltunk, akik először szerepelnek felnőttcsapatban. A sorsolásunk nem mondható szerencsésnek, hisz az első öt fordulóban kizárólag topcsapatokkal találkoztunk. Igazából vérbeli csatár nélkül vágtunk neki az idénynek, majd Madzin Pista személyében úgy gondolom, nagy halat fogtunk. Hittünk magunkban, hittünk, hogy jönni fognak az eredmények is. Szépen, lassan felvettük a fordulatszámot, az osztály ritmusát, végül húsz pontot sikerült összegereblyézni.

Márton Péter egy meghökkentő statisztikával is előrukkolt, amit nem árt orvosolni a folytatásban. Mert bár a Kemecse zöld lámpát kapott és haladt is, a kiállítások riasztóan magas száma a jövőben visszavethetik az együttest.

– Nagyon sűrű a mezőny: öt pontra vagyunk az ötödik helytől, viszont ugyanennyire a tizennegyediktől. Ami kicsit elszomorító, hogy a tizenöt őszi mérkőzésből nyolcon kaptunk piros lapot, tehát sokszor emberhátrányban kellett futballoznunk. Úgy gondolom, ez mentális probléma, ezen a téren télen rendezzük a sorokat. Kemény felkészülést tervezek, hiszem, hogy sokkal több van ebben a csapatban. Ősszel hiányoztak a bravúrok, tavasszal be kell mutatnunk néhányat. Tervezünk erősítést, dolgozunk rajta. Köszönöm szépen az éves munkát a fiúknak, büszke vagyok rájuk. Köszönettel tartozom az önkormányzatnak, Kondor Lajos elnök úrnak, Pápa Gabinak és természetesen Resán Attila szakosztályvezető úrnak is, aki nélkül aligha lenne megyei első osztályú csapat Kemecsén.  Áldott, békés, boldog karácsonyt kívánok mindenkinek, és gólokban, eredményekben gazdag boldog új évet! A fiúknak üzenem: KÉSZÜLJETEK! 4501 Kemecse!

Kemecsei kitekintő

A Kemecse megyei első osztályú csapatának őszi mutatói

Bajnoki állás: 11.     Kemecse        15           6             2          7             26–36    20

Hazai pályán:     8              2             2             4             9–15      8

Idegenben:        7              4             –             3             17–21    12

Házi góllövőlista. 15 gólos: Madzin István. 4 gólos: Nagy Dávid. 3 gólos: Szaffián Szabolcs. 2 gólos: Kovács Imre. 1 gólos: Sándor Dávid, Szathmári Dávid.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .