A pályán elért eredmények alapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei amatőr válogatott a zöld asztalnál született döntés következtében Heves végzett az élen a mezőkövesdi Észak-Keleti Regionális tornán.

A szabolcsi különítmény a pályán rászolgált a sikerre Fotó: facebook

Mint arról részletesen beszámoltunk, Lukács Tibor együttese három győzelem és egy vereséggel, kilenc ponttal diadalmaskodott a selejtezőkörben, majd az utolsó, Hajdú elleni – egyébként 4–0-ra megnyert – mérkőzés után a második helyen záró hevesi különítmény jelezte, óvást nyújt be. Mégpedig arra hivatkozva, hogy a szombati, Nógráddal vívott összecsapáson (2–2) az ellenfél jogosulatlanul szerepeltette a tizennyolc esztendős Grajzel Donáthot, aki végig játszotta az ominózus találkozót. Ezzel az volt a bibi, hogy a – versenykiírás szerint – 2001 után született labdarúgó valóban nem vethető be.

A versenybizottság pedig megalapozottnak ítélte a hevesiek beadványát, ily módon a csapat – a három pont megszerzésével – a mieink elé ugrott a tabellán és ők léphetnek színre a hétvégén, Lipóton esedékes országos döntőben, ahol a négy régiógyőztes lesz érdekelt.

Mindehhez csak annyit, a bonyadalom abból támadt, hogy a szabály nem rendelkezik egyértelműen az óvás benyújtásnak időpontjáról. A hevesiek már szombaton tudtak a nógrádi bakiról, de csupán a zárómeccset követően léptek, ami mondjuk ki, nem volt sportszerű gesztus. Annál is inkább, mivel vasárnap délután játszottak és győztek (2–1) Szabolcs ellen, ugyanakkor nyilvánvaló, ha az óvásról értesül a Lukács Tibor vezette stáb, másként készül a mérkőzésre a csapat. A történtek ismeretében nem csoda, hogy az abszolút vétlen szabolcsi társulat keserű szájízzel veszi tudomásul a határozatot: a pályán teljes mértékben rászolgált a sikerre, amit most gyakorlatilag egy tollvonással elvettek tőle…

A regionális torna módosított végeredménye: 1. Heves 10 pont, 2. Szabolcs 9, 3. Hajdú 7, 4. Nógrád 4, 5. Borsod 0.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .