Nekik nyolc volt. Mármint a tarpaiaknak, ahol az őszi idény feléig ment minden, mint a karikacsapás. Olyannyira, hogy ekkortájt vastagon benne volt a pakliban, hogy a megyei első osztályú együttes nagy dobásra is képes lehet.

A tarpai közegbe nem lehet belekötni, a csapat szereplése viszont nem volt az igazi Fotó: Tordai Ivett

A Fehérgyarmat elleni hazai „sikta” után viszont elvesztette a fonalat a beregi brigád, amely lejtmenetbe kapcsolt. A hátralévő hét fellépésből ötöt elbukott, így keserű szájízzel merenghetnek azon, mi volt a bibi.

– Nem egyszerű ezt a szezont értékelni, kettős érzések kavarognak bennem, amelyekből mégis a csalódottság az erősebb! – fogalmazott Márton István, a Tarpa edzője. –  Az eredeti célkitűzésünk a 6-8. helyezés elérése volt, aminek a táblázat alapján meg is felelünk, de… És itt jön az, hogy sokkal több lehetett volna ebben! Eléggé két arcú csapat benyomását keltettük, voltak bravúrjaink, de több volt az olyan összecsapás, amely csalódást okozott. Úgy érzem a nyolcadik fordulóig rendben ment minden, de amikor előrébb léphettünk volna jött a Fehérgyarmat elleni hazai mérkőzés, ahol nem tudtuk átlépni saját árnyékunkat. Négy héttel a bajnokság vége előtt már éreztük, hogy valami nem az igazi, úgy gondoltuk, hogy az utolsó fordulóig már nem kell ebbe belenyúlni, utólag visszagondolva sajnos, ez hiba volt, amiért vállalom a felelősséget!

Márton István szerint, ha valahol, hát Tarpán minden adott, hogy jó futballt „csináljanak”.

– Ősszel is nagyon sokat tanultam, rájöttem, hogy ez már nem az a generáció, hogy bármiből is szabad lenne engedni. Többször használtam többes számot, ez amiatt van, mert olyan kiváló emberekkel dolgozhatok együtt, tanulhatok tőlük és hozunk meg döntéseket, mint Sándor István és Csank János! Emellett fontos megemlítenem Szécsi Szabolcs és Tóth Pál nevét, akiknek a nyugodt háttér megteremtésében van elévülhetetlen érdemük! Minden edzőnek ilyen vezetőséget és szakmai segítséget kívánok, amit én Tarpán megkapok! A jövőről annyit tudok mondani, hogy január 7-én elkezdjük a felkészülést.

Tarpai tükör

A Tarpa megyei első osztályú csapatának őszi mutatói

Bajnoki állás:     7.      Tarpa    15           7             2             6              39–30    23

Hazai pályán:     8              5             1             2             24–12    16

Idegenben:        7              2             1             4             15–18    7

Házi góllövőlista. 10 gólos: Rozman Sándor. 7 gólos: Törtei Tamás. 5 gólos: Vitalij Djacsenko. 3 gólos: Illés Gyula, Rácz István. 2 gólos: Lakatos Bence, Nadimov Norbert. 1 gólos: Balogh Gyula, Dolináj Pál, Fejes János, Losonczi Bence. A három gólt szerzett Madzin István időközben Kemecsére igazolt.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .