A Sényő-Carnifex NB III-as futballcsapata a Keleti csoport tizenhetedik, tavaszi előrehozott fordulójában hazai pályán fogadta a Putnokot.

Eredményesen rohamozott a kék mezes sényői csapat a Putnok elleni meccsen Fotó: szabolcsfociinfo

Az év utolsó bajnoki fellépésére igazán jó előjelekkel melegíthetett a Sényő, amely utóbbi három mérkőzését kivétel nélkül megnyerte. A felek őszi összecsapásán nem született gól Putnokon, nehéz volt elképzelni, hogy ezúttal is hasonló leosztás. Nos, alig telt el húsz perc a meccsből, itt is, ott is behorpadt a védőpajzs. Éppen negyedóra csengett le, amikor bal oldali beadást követően Lizák Bence 12 méterről a jobb alsó sarokba ágyúzott (1–0), a vendégek viszont két perc múlva egyenlítettek (1–1). A házigazdát nem fogták meg a történtek, az első félidő derekán – jobb oldali szöglet után – Lakatos László közeli lövéssel vette be a putnoki kaput (2–1). A 34. percben hordágyon vitték le a pályáról a borsodiak sérülést szenvedett futballistáját, Fazekas Mátét, akadt tehát esemény bőven.

A második játékrészben mindkét oldalon komoly lehetőségek adódtak: a 69. minutumban például valóságos tűzijátékot rendezett a hazai csapat, a putnoki kapus azonban kétszer is nagyot védett. A hajrához közelítve – a csereként bevetett – Kapacina Kevint buktatták a 16-oson belül, a megítélt 11-esből a „tesó”, Valer büntetett (3–1). A kegyelemdöfést is Kapacina Valer adta meg a látogatóknak, mégpedig nem is akármilyen módon: szögletrúgásból tekert a kapuba, a hálóőr is csak beljebb tudta segíteni a labdát (4–1). A végén szépített ugyan az ellenfél, de már belefért, a Sényő győzelemmel kezdte és fejezte be a „tavaszi idény” ezen szakaszát – no meg az esztendőt.

NB III.: Keleti csoport, 17. forduló

Sényő-Carnifex–Putnok 4–2 (2–1)

Sényő, 200 néző, v.: Tamási P. Sényő: Gazsi – Szokol, Klepàcs, Bodó G., Márton A. (Kapacina K,), Lakatos L., Fenyőfalvi, Kapacina V., Barcsay (Boros D.), Kristófi (Varga J.), Lizák. Edző: Fiumei Viktor, Imrő László.

Gól: Lizák B. (15.), Fazekas M., (öngól, 24.), Kapacina V. (11-esből, 76. és 80.), illetve Mahalek M. (17.), Tóth Sz. (88.)

Imrő László: – Minden jó ha a vége jó! Az első húsz perc kivételével úgy érzem, a mutatott játék és a helyzetek alapján nem érdemtelenül nyertük meg a mérkőzést! Gratulálok a csapatnak az őszi teljesítményéért! További sok sikert a vendégcsapatnak!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .