Ennél idegfeszítőbb forgatókönyvet még a hollywoodi filmcézárok sem rendelhettek volna, mint ahogy az Észak-Keleti Regionális torna végjátéka alakult.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei amatőr válogatott tormagyőztesként zárt – a pályán Fotó: facebook

A kétnapos esemény utolsó mérkőzése döntött a csoportelsőségről, egyben a továbbjutásról. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei amatőr válogatott számára rém egyszerű volt a képlet: csak és kizárólag – a még veretlen, a három korábbi meccsen gólt sem kapott – Hajdú legyőzésével rakétázhatott az élre. Az első félidőben becsületesen gyűrték egymást a felek, majd rögtön a szünet után a nagyhalászi Ladányi Dávid jóvoltából vezetést szerzett Lukács Tibor legénysége!

Sőt, a 35. percben Somogyi Márk góljával tovább hízott az előny, amikor pedig az ugyancsak ibrányi Pócsi Balázs, majd a naményi Lyáh Artúr is is beköszönt – a piros lap következtében tíz főre fogyatkozott hajdúságiak kapujába – már biztossá vált, hogy a szabolcsi különítmény a mérkőzést és a selejtezőtornát is megnyerni! Legalábbis a pályán elért eredmények alapján, mindazonáltal információnk szerint a második helyen végzett hevesiek óvást nyújtanak be, mivel a Nógrád elleni találkozón (2–2) az ellenfél jogosulatlanul szerepeltetett egy játékost… Ha ez beigazolódik, a Heves ugrik az első pozícióba és jut az országos döntőbe.

Észak-Keleti Regionális torna, Mezőkövesd, 4. forduló

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye–Hajdú 4–0 (0–0)

Szabolcs: Dukát P. – Phrakonkham, Pócsi B., Kovács G., Csáki J., Fejes J., Ladányi D. (Pallai G.), Somogyi M., Nagy N. (Baglyos L.), Dallos L., Lyáh A.

Gól: Ladányi D., Somogyi M., Pócsi B., Lyáh A.

Szombati eredmények: Borsod–Hajdú 0–3, Heves–Nógrád 2–2, Borsod–Szabolcs 1–2, Hajdú–Heves 0–0. Vasárnapi eredmények: Borsod–Heves 0–1, Hajdú–Nógrád 3–0, Szabolcs–Heves 1–2, Borsod–Nógrád 0–1.

A végeredmény: 1. Szabolcs 9 pont, 2. Heves 8, 3. Hajdú 7, 4. Nógrád 4, 5. Borsod 0.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .