A szombaton makulátlan teljesítményt nyújtó Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei amatőr válogatott vasárnap kora délután azért törte magát, hogy a Heves elleni mérkőzésen folytassa menetelését a mezőkövesdi Észak-Keleti Regionális tornán.

Fotó: tudósítónktól

Szó se róla, izgalmasan alakult a mieink programja: délelőtt ugyanis a hevesiek nyertek a hazai közegben betliző borsodiakkal szemben, életben tartva reményeiket. Ráadásul mivel a déli meccsen Hajdú is elkalapálta Nógrádot, így éppen az utolsó kélt találkozóra maradt a döntés. Meglehetősen nagy téttel bírt tehát Lukács Tibor együttesének aktuális mérkőzése a Heves ellen, amelyre tovább csappant a létszám.

Mint arról már beszámoltunk, a megbetegedett Szabó Roland eleve el sem utazott, szombaton pedig az ugyancsak vásárosnaményi Schmidt Péter szenvedett súlyos kézsérülést. A támadót időközben Nyíregyházán megműtötték, ő tehát már nem segíthetett, pedig erőssége volt a csapatnak. A nagyhalászi Ladányi Dávid negyedóra elteltével szerzett vezetést Szabolcsnak, két perc múlva egyenlített a hevesi különítmény, majd a második félidőben fordított és megőrizte előnyét. Ekképpen a szabolcsi legénység elszenvedte első vereségét a tornán: a csata ugyan elveszett, a háború viszont még megnyerhető. A záró, egyben mindent eldöntő mérkőzésen – a még veretlen, gólt sem kapott Hajdú ellen – győzni kell a csoportelsőség érdekében!

Az öt megyei csapatot felvonultató selejtezőcsoportból az első helyezett csapat jut tovább a december 6-7-én esedékes országos négyes döntőbe.

Észak-Keleti Regionális torna, Mezőkövesd, 3. forduló

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye–Heves 1–2 (1–1)

Szabolcs: Dukát P. – Csáki J., Pócsi B. (Fejes J.), Pallai G., Hudák M., Kovács G., Ladányi D., Mezei B. (Dallos L.), Somogyi M., Baglyos L. (Nagy N.), Lyáh A.

Gól: Ladányi D.

Szombati eredmények: Borsod–Hajdú 0–3, Heves–Nógrád 2–2, Borsod–Szabolcs 1–2, Hajdú–Heves 0–0. Vasárnapi eredmények: Borsod–Heves 0–1, Hajdú–Nógrád 3–0.

Az állás a 3. forduló után: 1. Heves 8 pont, 2. Hajdú 7, 3. Szabolcs 6, 4. Nógrád 1, 5. Borsod 0.

Ladányi D.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .