Amilyen zűrösen, jelesül a második fordulót követően edzőváltással indult a bajnoki évad Balkány számára, ehhez képest egész „pofás” lett az őszi idény vége.

A balkányi csapat az idény második felére állt össze igazán Fotó: facebook/balkányiseszurkolóioldala

Meglehetősen viharos módon szakított egymással a megyei első osztályú egylet és Mirgai László, majd lassan elcsitultak a hullámok: a nyáron új szerzeményként érkezett, jelentős élvonalbeli tapasztalattal felvérteződött Belényesi Miklós játékos-edzőként vezényelte le a folytatást. Mindezt megspékelve a Magyar Kupa-meneteléssel: a selejtezőből az országos főtáblára jutott együttes előbb az Ajka Kristály SE-t gyűrte le idegenben, majd Szarvason balszerencsés módon vérzett el.

– Két részre osztanám az őszi szereplésünket – bocsátkozott mélyebb elemzésbe Belényesi Miklós. – Az első felévben nem igazán találtuk önmagunkat: azt tudtuk, hogy jó képességű játékosok alkotják a keretet, de el kellett telni hét-nyolc meccsnek, mire csapattá formálódtunk. Ebben az időszakban még a kupameccsek is nehézséget okoztak, mivel hétközben játszottunk, ráadásul az országos főtáblán mindkétszer több száz kilométeres utazásra kényszerültünk. A szezon második felében már a jobbik arcunkat mutattuk, megtaláltuk az ideális felállást és jöttek is a győzelmek szép számmal. Minden játékos a saját posztján szerepelt és egymást múlták felül teljesítményben.

– Köszönettel tartozom a játékosaimnak, akik mindvégig profi gondolkodással, mentalitással álltak az edzésekhez, illetve a mérkőzésekhez, pedig egész nap dolgoznak és tanulnak, fáradtan érkeznek.

Balkányi bizonyítvány

A Balkány megyei első osztályú csapatának őszi mutatói

Bajnoki állás: 6. Balkány    15           8             –             7         36–36    24

Hazai pályán:     7              5             –             2             18–13    15

Idegenben:        8              3             –             5             18–23    9

Házi góllövőlista. 12 gólos: Belényesi Miklós. 8 gólos: Angyal Norbert. 3 gólos: Bátyi László. 2 gólos: Ács Ádám, Szabó Milán. 1 gólos: Csehil János, Lakatos János, Misák Sándor, Müller Zsolt, Vadim Onisziko, Patalenszki József, Szabó Balázs. Öngól: Pap Mihály (Nagyhalász), Molnár Zsolt (Tiszakanyár).

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .