Az amatőr megyei válogatott csütörtök este – a már bevált bázison, a nyíregyházi Filo pályán – tartotta első, egyben egyetlen közös edzését a szombat-vasárnapi Észak-Keleti  Regionális torna előtt.

Lukács Tibor edzést vezényelt Fotó: tudósítónktól

A Kemecse, majd a Sényő-Carnifex elleni felkészülési találkozó után éppen csak arra jutott idő, hogy még egyszer összetrombitálják – az időközben ismét húsz főre duzzadt – keretet. A nyírgyulaji Gömze Antal ugyanis húzódást szenvedett a Sényővel vívott mérkőzésen, így biztonsági okokból a nagyhalászi Nagy Norbert is behívott kapott.

Az előzetes terv annyiban módosult, hogy a Lukács Tibor – akinek segítője Kiss Tamás – irányította együttes péntek helyett csak másnap kel útra, vagyis még mindenki saját ágyában aludhat a kétnapos mezőkövesdi meccsdömping előtt. Szombaton két összecsapáson lépnek pályára a mieink: előbb a favoritnak számító házigazda Borsod (kezdés: 14 óra), majd a Nógrád elleni – egyaránt 2×30 perces – mérkőzés (17 óra) a teljesítendő penzum. Vasárnap Heves (14), zárásként pedig Hajdú megye legjobbjaival gyürkőzik a válogatott.

A selejtezőcsoportból az első helyezett csapat jut tovább a december 6-7-énesedékes országos négyes döntőbe. Szóval csak egy maradhat állva…

– Utólag derül majd ki, hogy mit jelent az elvileg legnagyobb riválisnak számító Borsoddal kezdeni – vélekedett Lukács Tibor. – Két éve ők nyerték ezt a tornát, most pedig már szombat délelőtt tízkor játszanak Hajdúval, ami szintén csak később bizonyosodik be, hogy előny vagy hátrány számunkra. Természetesen reménykedünk a minél jobb szereplésben, de ígérgetni nem lehet, már csak azért sem, mert nem ismerjük igazán az ellenfeleket. Mindenesetre a nógrádi és hevesi csapat már május óta több edzőmeccset játszott, tehát láthatóan komolyan veszik a feladatot, persze mi is szeretnénk méltóképpen képviselni a megyét!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei válogatott kerete

Kapusok: Dukát Péter (Nagyhalász), Tóth Norbert (Ibrány)

Védők: Csáki József (Ibrány), Pócsi Balázs (Ibrány), Hudák Máté (Nagyhalász), Buka Bence (Nyírgyulaj), Phrakonkham Ádám (Mándok), Kovács Gergő (Nyírgyulaj), Pallai Gergő (Mándok)

Középpályások: Mezei Béla (Nyírgyulaj), Ladányi Dávid (Nagyhalász), Fejes János (Tarpa), Szabó Roland (Vásárosnamény), Dallos László (Mándok)

Csatár: Schmidt Péter (Vásárosnamény), Lyáh Artúr (Vásárosnamény), Somogyi Márk (Ibrány), Gömze Antal (Nyírgyulaj), Baglyos Levente (Mándok), Nagy Norbert (Nagyhalász)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .