Annak rendje és módja szerint négy győzelemmel indított a favoritnak kikiáltott Jánkmajtis, majd elvesztette a fonalat… A megyei másodosztályú futballcsapat előbb a Vámosoroszi elleni rangadót bukta el, majd Csengersimán is elvérzett, ráadásul később is becsúsztak bakik.

A sárga mezes jánkmajtisi csapat éppen a legfontosabb meccseket bukta el Fotó: facebook/milotase

Őszi záróakkordként a csengeri – ugyancsak kiemelt jelentőségű – fellépés is balul sült el, ami beárazta a Majtist, emígyen a harmadik hely „jutott neki” a Kelet-Magyarország csoportban.

– Nem erre számítottunk – fogalmazott kritikusan Della Sándor, a Jánkmajtis edzője. – A nyáron húzóemberek próbáltunk igazolni, legalábbis akkor azt gondoltuk, hogy azok lesznek… Azt kell mondjam, éppen a legfontosabb meccseken betliztünk, ennyi vereség nem fért bele, hogy teljesítsük azt a célt, amit kitűzött a vezetőség. Több játékos csalódást okozott, hozzáteszem, az nem állítható, hogy ne akart volna csapat, más kérdés, az erő gyakran hamar elfogyott… Mindennek dacára még így is ott lehettünk volna a spicc közelében, ha Tisztabereken nem ikszelünk, és mondjuk Nyírcsaholyban nem kapunk ki, csak az baj, mindig ott van a ha…

Tény és való, a Majtis nyolc pontra szakadt le az élen nyomuló Vámosoroszitól, no meg a második Csenger is négy egységnyi távolságra tanyázik, ami nem kevés. Della Sándor szerint sincs már saját kezükben a sorsuk.

– Egyelőre nem tudok arra válaszolni, hogy milyen változások lehetnek, de valószínűnek tartom, hogy módosul a keret összetétele. Szükség lenne két-három meghatározó játékosra, plusz most már nem elég, ha jól teljesítünk tavasszal, sajnos, a riválisok botlásában is bízni kell, másként nem fogunk tudni előrelépni.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .