Noha Vaján sem most kezdték az ipart, a megyei másodosztályú futballcsapat régen látott magasságokba emelkedett. A Kiss-legénység nagy attrakciója, hogy a harmadik helyig tornázta fel magát a Nyírerdő csoportban.

A vajai együttes régen látott magasságba emelkedett Fotó: tudósítónktól

Bár a nyári változások után, amikor Kiss Attila vette át vezénylőbotot (ráadásul az erős vajai kötődéssel bíró, egyébként a nagyhalászi kötelékhez tartozó Nagy Lali is besegített…), plusz a vezetőség is teljes mellszélességgel felsorakozott az ügy érdekében, már sejthető volt, ebből valami szép is kisülhet…

– Több, mint tíz éve, hogy a csapat bronzérmet szerzett a megye kettőben, azóta egyszer sem álltunk ilyen jól – érzékeltette Kiss Attila, a Vaja edzője, hogy mióta vártak hasonló alakításra az egylet fanatikusai. – Nem volt rossz, de még jobb is lehetett volna, mert a végét kicsit elszúrtuk. Az utolsó meccsen, a Gyulaháza elleni rangadón nem a vereség zavart, mert ha valahol, ott benne volt, hogy kikaphatunk, csak éppen rosszul játszottunk, pedig kedvező eredmény elérése esetén akár őszi elsők is lehettünk volna. Nagyon jó közösség kovácsolódott nálunk, és tettünk azért, hogy ennyire elől legyünk. Becsületesen edzett a csapat tagjainak túlnyomó része, több látványos győzelmet arattunk, ami még fáj, hogy Litkén és Dombrádon hagytunk két-két pontot, holott mindkét meccs nyerhetőnek tűnt.

Ha már ennyire „kasán” alakult az idény első fele, Kiss Attila egyértelműsítette…

– Belehúzunk a téli felkészülés során, mert tavasszal sem szeretnénk lejjebb adni! Most úgy néz ki, együtt marad a keret, amely bizonyította, hogy alkalmas a cél elérésére, sőt, Konrád Gergő, aki a tavaszi idény végén sípcsonttörést szenvedett, hosszú idő után visszatérhet, vele mindenképpen erősebbek leszünk.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .