A Nyírkarász – pályafelújítás miatt – hazai fellépéssorozattal teljesítette az őszi penzumot. Noha a megyei másodosztályú együttes mindjárt az első három mérkőzését elbukta, a folytatásban helyreállt a világ rendje.

A harmadik forduló után kiderült az ég a nyírkarászi csapat felett Fotó: Tóth Szilvia

Elvégre a Nyírerdő csoport bajnoki címvédőjéről beszélünk, amely ugyan beragadt a rajtnál, hosszú hajrát nyitva mégis a tabella második helyéig rakétázott.

– Miután eldőlt, hogy nem indultunk a megye egyben, újra ütőképes élcsapatot kovácsolása volt a cél – vázolta a nyáron szőtt tervet Tóth Tibor, a Nyírkarász edzője. – Kilenc játékos távozott, miközben öt érkezett, ráment három forduló, míg összeálltunk, utána viszont beindultunk. Egyik játékosom szavaival élve: adtunk kis esélyt, nekünk a negyedik meccstől indul a bajnokság. Szerencsére így alakult, mert, ha megnézzük a tabellát és nem lenne a Berencs kizárása miatt történt pontlevonás, ami nem minden riválist érintett, az első helyen telelnénk a „leöregezett”, kezdetben utolsó helyen álló csapatommal.

A Tóth-brigád egyelen árva ponttal szorult a listavezető Gyulaháza mögé, más kérdés, hogy mire megy majd tavasszal, amikor valamennyi találkozóját vendégként teljesíti.

– Remélem, akárcsak egy éve, ehhez hasonlóan jó téli alapozással az élmezőnybe végzünk. Igaz, minden meccsünk idegenben lesz, bár hát, ha így majd akarnak is ellenünk focizni, nem csak bunkerezni, tisztelet a kivételnek. Kiemelni nem akarok senkit, mert csapatként kaptunk ki és úgy is nyertünk. Köszönjük szépen a polgármester úr támogatását és mindenkinek, aki segített. Nagy változás nem lesz, sőt mindenkinek tudni kell: a hivatal nem tud egy egyesületet egyedül működtetni, mert részt veszünk a Bozsik-programban, az U14-tól az ifikig minden korosztályban jelen vagyunk, és a megszerzett TAO-val úgy gazdálkodunk, hogy nem abból tartjuk fent a felnőttcsapatot, hanem a gyerekekre, eszközökre fordítjuk. Még annyit: jó pihenést kívánunk minden sportbarátnak!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .