Talán a régi szép idők elevenednek meg Tunyogmatolcson. A megyei harmadosztályú futballcsapat „féltávnál” a tabella tetején trónol a Szamos csoportban, vagyis felcsillant az esély a nagy visszatérésre.

A tunyogmatolcsi csapat eddig is tűzközelben volt, most pedig vezeti a bajnokságot Fotó: tudósítónktól

Elvégre a matolcsi egylet hosszú ideig a meghatározó erő volt a másodosztályban, mígnem 2016-ban kipottyant, meglehet, most talán „visszatalál. Mindenesetre a Tunyog az őszi idényben jól muzsikált, noha előnye csak két pont a második Sonkáddal szemben, ez tehát még egyáltalán nem lefutott játszma.

– Két éve második, az előző idényben a harmadik helyen végeztünk, mondhatjuk eddig is tűzközelben voltunk – jelezte Kisgyörgy Tibor, a tunyogmatolcsi egyesületi elnöke, no meg mindmáig aktív játékosa, hogy nem a semmiből jött az őszi alakítás. –  Nem úgy indultunk, hogy most aztán feltétlenül oda kell érnünk az elejére, a dobogót céloztuk meg, így kicsit túlteljesítettünk, ennek, persze nagyon örülünk. Idegenben, Sonkádon, Penyigén vagy Túristvándiban rangadókat nyertünk, holott ezekre a helyekre nem igazán győzni jártunk, sőt, ritkán volt részünk sikerélményben, ez azért sokat számított. Ilyen szereplés után most már bármi megtörténhet, eljátszottunk a gondolattal, mi lenne, ha… A télen próbálunk erősíteni, a felkészülést pedig egyébként is komolyan szoktuk venni, legalábbis a magunk módján mindig igyekszünk megtenni, amit lehet.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .