Tizenöt fellépésen két elbuktázott meccs vastagon belefért, pláne, hogy a többit kivétel nélkül behúzta a Vámosoroszi. A megyei másodosztályú futballcsapat tartósan berendezkedett a Kelet-Magyarország csoport élén – erre még sohasem volt példa!

A vámosoroszi együttes korábban még soha nem volt őszi első a megye kettőben Fotó: facebook

Mármint arra, hogy őszi bajnok legyen az Oroszi, amely négy pontot vert a második Csengerre, nyolcat a korábban ugyancsak riválisnak elkönyvelt Jánkmajtisra.

– Összességében azt hiszem, elégedettek lehetünk, elsődleges célunkat elértük: harminckilenc pontot szereztünk, ezzel nagyon merem remélni, hogy bent lehet maradni ebben a rangos bajnokságban is – „kockáztatta” meg Riskó Tibor, a vámosoroszi edzőpáros tagja, aki Kiss Csabával vállvetve irányítja az együttest. És tőle az sem meglepő, nem púderezett…  – A viccet félretéve, büszke vagyok a csapat minden egyes tagjára, bele tették mindazt a történetbe, amit szezon előtt megbeszéltünk. Az őszinte igazság az, hittem és hittünk az elvégzett munkában, és hogy visszaköszönnek majd a dolgok a bajnoki mérkőzéseken. Heti kettőt edzettünk a felkészülés során, plusz egy hétvégi edzőmeccs, szezon közben ezt tartottuk egy darabig, aztán, munkahelyi, tanulmányi elfoglaltságok miatt átálltunk heti egyre. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden rózsaszín volt: előfordultak súrlódások, kicsit hangosabb mondatok, akadtak, akik lemorzsolódtak menetközben. Ez a része sem ért váratlanul, tudtam, mindenki kedvére nem fogok tudni tenni és az elképzeléseimmel, döntéseimmel sem ért majd mindenki egyet, de minden jó, ha a vége jó.

Riskó Tibor – jó szokása szerint – némi humort is csempészett a folytatást érintő csevejbe, noha az is egyértelmű, nem lesz babazsúr a szezon második fele sem.

– Amit sokan nem tudnak rólunk: a Red Bull Salzburgnak vagyunk a fiókcsapata, így ahogy minden évben télen, most is lesz két távozónk, ők Ausztriában kezdik meg a felkészülést. Ami tény, bitang nehéz tavasz elé néz a csapat, a téli felkészülés során még keményebben oda kell tenni magát mindenkinek, ha akarunk valamit ettől a bajnokságtól. Bízom benne, hogy ugyanolyan egységesek tudunk maradni a tavasszal is, mint ahogy tettük azt az ősszel. Magam és a csapat nevében szeretném megköszönni a polgármester úr bizalmát és azt, hogy biztosítja számunkra azokat a feltételeket, melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy egy csapat sikereket érjen el, valamint minden szurkolónak szeretnék köszönetet mondani, akik a csapat mellett állnak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .