A Záhony a megyei harmadosztályban kezdett új életet. Azt szigorúan deklarálták, hogy a nyáron alapított Városi Sportegyesület nem jogutódja egyetlen korábbi egyletnek sem, éppen ezért legalulról indulva építik fel ismét magukat.

Az őszi bajnok záhonyi csapat nem szeretne itt megállni Fotó: facebook

Nos, a munkálatok meglehetősen jól haladnak: a záhonyiak „féltávnál” veretlenül vezetik a Rétköz csoport tabelláját: előnyük négy pont a legfőbb üldöző, Újdombráddal szemben. Szóval nem dőlhetnek hátra, mindazonáltal megágyaztak a feljutás esélyének.

– Azt gondolom, megtettük a magunkét – állapította meg Sárkány Gábor játékos-edző, aki az újjáalakulás után is kitartott a Záhony kötelékében. – Nagyjából együtt maradt a megye kettőben szerepelt társaság, ez előnyünkre vált annál is inkább, mert ami azt illeti, nem volt egyszerű dolgunk. Több mérkőzésen nem csak ellenféllel, a pályával, a körülményekkel is meg kellett küzdeni, hozzáteszem, összességében azért kellemesen csalódtam: harmadosztály ide vagy oda, több meglehetősen erős csapattal találkoztunk. Az Újdombrád, Nagyhalász II. vagy éppen a Jéke magasabb osztályban is megállná a helyét, no meg az Aranyosapáti és a Döge sem rossz. Igyekeztünk heti két edzéssel készülni, ami hellyel-közzel megvalósult, igaz, jóval több hiányzóm volt, mint az előző időszakban. Mindemellett el kell mondjam, lehetőséget kaptak a fiatalok, akik közül többen nem váltották valóra reményeinket és időközben néhányan lemorzsolódtak.

Sárkány Gábor arról is szólt, hogy a Záhony számára nincs más út: csak előre!

– A célunk változatlanul a bajnokság megnyerése, viszont óva intenék mindenkit attól, hogy hátradőljön, előre elkönyvelje, hogy megy ez majd magától is. Főleg, hogy nagyon szűk létszámmal tudunk dolgozni, ezért jó lenne egy kicsit erősíteni, majd meglátjuk, ebből mi realizálódik.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .