Nem először és aligha utoljára szállt be a mándoki csapatba Veres Ferenc. A tizenhat éves futballistát a Nagyhalász elleni megye egyes rangadón, vagyis nem holmi limonádé mérkőzésen vetette be Mirgai László edző.

Veres Ferenc nem csak az iskolaudvaron tűnik ki Fotó: facebook

Noha a tabellán negyedik Mándok elbukta (2–1) a második helyen „forduló” Nagyhalász otthonában játszott összecsapást, mindez nem a vastagon tinikorú jobb oldali középpályáson múlt. Veres Ferencet a hatvanhetedik dobta harcba a tréner, akkor már 2–1-re vezettek a hazaiak, ő pedig egyáltalán nem lógott ki a sorból.

– Nagyon színvonalas rangadó volt és jól éreztem magam a pályán sajnálom, hogy nem tudtunk pontot vagy pontokat szerezni – taglalta profikhoz méltó módon a történteket Veres Ferenc. – El vagyok keseredve, hogy egy tizenegyes miatt kikaptunk, viszont megköszönném Mirgai Lászlónak, hogy pályára küldött egy ilyen jelentőségű meccsen. Nem ez volt ugyan az első meccsen a „nagyok” között, kicsit izgultam, de hamar fel tudtam venni a ritmust. Segítettek a többiek, plusz olyan múltú játékosok szerepelnek nálunk, akik között csúnya volna felsülni.

Veres Fecó felettébb eltökélt, olyannyira, hogy nem csupán szeretne, feltett szándéka, hogy magas polcra kerüljön a magyar fociban.

– Biztos, hogy oda fogom tenni magam az edzéseken és a meccseken, mert igazán jó futballista akarok lenni, a lehető legmesszebb jutni! Az ifiben én vagyok a második legfiatalabb játékos, így meglepett, hogy engem hívtak fel a felnőttcsapathoz, ami egyrészt elismerés, másfelől próbálok élni vele ezzel a lehetőséggel.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .