Sárgulhatnak az irigységtől a riválisok, amikor a Nyírgyulaj olyan futballistákat ugraszthat a kispadról, mint például Sárga Zsolt. A megyei első osztályú futballcsapat őszi szereplésére a Kisvárda II. elleni győzelemmel (3–1) tette fel a koronát – a húsz éves jobbhátvéd hathatós közreműködésével.

Sárga Zsolt góllal segítette az őszi első helyhez a nyírgyulaji csapatot Fotó: tudósítónktól

Lukács Tibor együttese a tabella tetején feszíthet a tavaszi folytatásig, ennek érdekében az év utolsó fellépésén pedig Sárga Zsolt is besegített. Mégpedig a Gyulaj harmadik gólját berámolva. Egyébként is jó napjuk volt a hazai ifjaknak: a védő speciel a tizenhét éves Domokos Matyit váltotta a szünetben, aki az első félidőben vezetést szerzett, ugyancsak első gólját jegyezve az idényben.

– Az első gólomat szereztem a szezonban, szóval a csapat mellett számomra is szép lett a szezon vége – konstatálta a fejleményeket Sárga Zsolt. – Megszenvedtünk a győzelemért, de nincs ezzel gond, sőt, emiatt talán még értékesebb, jó lesz nézegetni a táblázatot néhány hónapig. Aztán reméljük, így marad a végéig. Nekem az utolsó öt mérkőzésen osztottak szerepet: a sérülések következtében úgymond ebben az időszakban „ugrottam be”, próbáltam megragadni a lehetőséget. Ebben azért több rangadó is akadt: a Mándok, vagy a Vásárosnamény elleni meccs nem volt egyszerű mutatvány, úgy érzem, helyt tudtam állni, azt is el kell ismerni, a Baktával szemben gyengébben ment a játék.

Sárga Zsolt, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának harmadéves hallgatója. Ami a futballt illeti: korábban a nyíregyházi Bozsik Akadámián is megfordult, no meg a Gyulaj is az elithez tartozik a megye egyben, vagyis két „hadszíntéren” gyűri az ipart – a lehető legkomolyabban.

– Akarok valaki lenni, diplomát szerezni, mert a jogi pályán szeretném minél mélyebbre beásni magam. Hál’ istennek sikerül összeegyeztetni a tanulást a focival: a megye egyes szintet jó lenne tartani, de ha több munkát bele tudnék tenni a játékba, talán néhány év múlva az NB III-ig is eljuthatnék.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .