Egy hete arról készítettünk statisztikát, hogy a megyei első osztály tizenharmadik fordulójában 52 húsz éves, vagy annál fiatalabb futballista lépett pályára. Ezúttal a „nagy öregek” szereplését térképeztük fel.

Homann Richárd (jobbról) mindmáig frontembere a Nagyecsednek, Márton István, a Tarpa edzője is játszik még, csak éppen egy szinttel lejjebb – a megye kettőben Fotó: tudósítónktól

A statisztika szerint a legutóbbi, vagyis a tizennegyedik bajnoki körben huszonnégy harmincöt életévét betöltő játékost vetettek be a szakvezetők. Nem elhanyagolható tényező, hogy túlnyomó többségük kezdőként kapott lehetőséget: Belényesi Miklós helyzete speciális, a Balkány játékos-edzőjeként saját magát szólította csatasorba.

A mezőny doayenje, a nagyecsedi Homann Richárd, aki negyvenkilenc esztendősen biztos pontja együttesének, olyannyira, hogy gólt rúgott a Vásárosnamény elleni szombati mérkőzésen. Akárcsak a már említett Belényesi Miklós, aki a Kemecsének köszönt be. A sormintából nem maradhat ki Erős Gábor (39), ő szintén góllal segítette győzelemhez a Mándokot.

A negyvenesek tábora is acélos: Balogh Gyula, Bodnár László, Homann Richárd, Illés László, Makó Róbert, Ricsei Ferenc, Tempfli Imre, vagy éppen Virágh Csaba hatalmas érdemeket szerzett már korábban – és szerzett mai napig.

Megyei I. osztály:  „nagy öregek” a 14. fordulóból

Baktalórántháza: Illés László (47 éves), Rakóczi Zsolt (37)

Balkány: Belényesi Miklós (36), Müller Zsolt (35)

Mándok: Virágh Csaba (41), Bodnár László (40), Erős Gábor (39)

Mátészalka: Tempfli Imre (40), Botos Alexnadru (37)

Nyírgyulaj: Fekete Gábor (39), Czerula Zsolt (38), Kiss László (35)

Nyírmeggyes: Gózner Károly (37), Nagy Zsolt (35)

Nagyecsed: Homann Richárd (49), Makó Róbert (42), Ascsillán László (35), Kóka Róbert (35)

Tarpa: Ricsei Ferenc (45), Balogh Gyula (44), Illés Gyula (37)

Tiszakanyár: Vicickó László (36)

Vásárosnamény: Illés Péter (38), Lucian Dascal (36)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .