Újdombrádon harminchat góllal „melegített be” a nyáron a Tiszakanyárhoz igazolt Zámbor Szabolcs, aki a legutóbbi fordulóban először duplázott megyei első osztályú ifjúsági meccsen. Ami tizenöt évesen szép kilátásokkal kecsegtet.

Zámbor Szabolcs Fotó: magánarchívum

A tini jobbszélső házigólkirály volt az újdombrádi korosztályos legénységben, kanyári színekben pedig két fronton gyűri az ipart. Az U16-os együttesben ősszel tizenkétszer, az ifiben hat alkalommal talált az ellenfelek kapujába – a szombati Nyírmeggyessel vívott összecsapáson (4–1) a házigazda első, majd második gólját is őr rámolta be.

– Két évet játszottam Újdombrádon, ahol Kernács János fedezett fel, köszönöm neki, hogy szívén viselte a sorsomat, majd szerettem volna tovább fejlődni, így kerültem Kanyárra – vázolta röpke, mindazonáltal remélhetőleg hosszú pályafutásának sarokpontjait Zámbor Szabolcs, aki „civilben” a dombrádi Móra Ferenc Általános Iskola és Gimnázium tizedik osztályos tanulója. –  Az ifjúsági csapathoz igazoltam, de játszom az U16-ban is: az ifiben jobb futballozni, színvonalasabb, nehezebb, egyben nagyobb kihívás is. Azt gondolom, éppen ezért fizikailag sikerült előrelépnem az elmúlt fél évben. Pozmán Attila az ifiben, Vicikó László az U16-osoknál a főnök, köszönöm nekik a segítséget, a csapatnak pedig, hogy az első perctől befogadott, ez megkönnyítette a helyzetemet. Ha veszítünk, ha nyerünk, Minden hazai mérkőzés után megvendégel minket a vezetőség és az edzők, és az edzőm ezt csapatépítő tréningnek szánja.

Zámbor Szabolcs élvezi a család támogatását, ami ugyebár nem elhanyagolható szempont.

– Szeretnék jó futballista lenni, NB-s bajnokságig eljutni. Próbálok minden edzésen ott lenni, a meccseken megfelelően teljesíteni. A szüleim, ha nem dolgoznak minden mérkőzésem ott vannak, gyakran még idegenbe is eljönnek. Nem mondom, volt már sikítozás is anyu részéről, de eddig szerencsére elkerültek a sérülések, így ő is nyugodtabb.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .