Senki nem lehet próféta a saját hazájában. A bibliai eredetű közmondás igazságtartalma Éles Béla esetében megdőlni látszik, akinek harmincötödik születésnapja éppen hétfőre esik, miközben elmondhatja magáról: elismert alakja a nyírmeggyesi futballnak.

Éles Béla, az előző évadban megszerzett bajnoki serleggel Fotó: magánarchívum

Éles Béla a település szülöttjeként csaknem teljes pályafutását a helyi egyletben töltötte. Sőt, a múlt idő még egyáltalán nem aktuális: a belső védő jelenleg is frontembere a megyei első osztályú legénységnek. Kilencedik szezonját tapossa a „nagyok” között és nem úgy tűnik, hogy egyhamar kikopna a keretből.

– Meggyesi vagyok, itt is kezdtem focizni 1996-ban, akkor lettem igazolt játékos a serdülőben – mesélte Éles Béla. – Egyszer szakadt meg a kapcsolatom a csapattal, amikor három évet voltam Hajdúböszörményben, ahol kipróbáltam magam az NB III-ban. Nekem természetes volt, hogy helyben futballozzak, mindemellett rengeteg barátot szereztem, ugyanakkor megéltem jót és rosszat egyaránt. A hullámvölgyeket feledtette, hogy az előző szezonban bajnokságot nyertünk, így több, mint tíz év után visszatérhettünk a megye egybe. Addig szeretném csinálni, amíg hasznára vagyok a csapatnak, megjegyzem, azt szoktam mondogatni: már nem egy harmincöt éves emberre kellene építeni, csak az a baj, a fiatalok nem igazán jönnek, és a hozzáállásuk sem olyan, hogy letépnék a mezt rólunk. Mindenesetre még mindig nagyon szeretek futballozni, az pedig biztos, hogy innen megyek „nyugdíjba”, más csapatban már nem fogok játszani! Örülök, hogy részese vagyok a nyírmeggyesi klubnak, és szeretném megköszönni az eddigi támogatást a családomnak és a barátnőmnek!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .