Mikó Levente egy éve még a pátrohai ifi csatáraként hozta a frászt az ellenfél védőire, olyannyira, hogy az előző szezon felénél a gólkirályi cím is neki állt. Erről lecsúszott, mert időközben a megye kettes felnőttcsapathoz „dobbantott”.

Mikó Levente: A csapat az első, de jó, ha jönnek a gólok Fotó: magánarchívum

A tizennyolc esztendős futballista a „nagyok” között sem a kispadot koptatja: a Nyírerdő csoport legutóbbi fordulójában is kezdőként vetették be a Demecser ellen – három gólt hintve rótta le háláját. A Pátroha 6–2-re nyert, miközben Levi immár az együttes második legeredményesebb játékosává avanzsált. Hat őszi találatánál csak Csépke Máté tud többet felmutatni, aki hét „dugónál” tart.

– Tavasszal már egyáltalán nem játszottam az ifiben, januárban felkerültem a nagycsapathoz – merült a részletekbe Mikó Levente. – Ez az igazi, tulajdonképpen erre vágytam, hogy tapasztalatokat szerezzek, kiderüljön, mire vagyok képes a felnőttek között. Sokat köszönhetek a társaknak, mivel segítenek, támogatnak, és Minyin Vitalij edzőnek, aki bízik bennem. Az előző idényben még szoktam a légkört, végig csereként játszottam, így is szereztem három gólt, ami kezdésnek szerintem nem rossz. Ősszel tizenhárom meccsből tizenkettőn kezdő voltam, egyszer betegség miatt hiányoztam. Mindez nagy előrelépés számomra, belelendültem, biztosabban érzem magam a pályán és most már úgy érzem, az ellenfelek is figyelnek rám. Csak hát lehetne több gólom is, néhány helyzetet túlcifráztam, elcseleztem magam, vagy túlságosan ráfeszültem, hogy betaláljak. De igazából a csapat érdeke az első, persze, jó, ha jön a gól is.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .