Manapság már az olasz futballban is kiment a divatból, hogy ikszekre specializálódtak a csapatok, a Beregdaróc azonban fittyet hány a trendekre.

D. Pethe Krisztián két fronton igyekszik helytállni Fotó: magánarchívum

A megyei másodosztályú futballcsapat ipari mennyiségben gyártja a döntetleneket. A Kelet-Magyarország csoport tizenegyedik helyén táborozó egylet tizenegy őszi fellépésből nyolc remire végződött. Mindennek két olvasata adódik: egyfelől a Baracsi Endre irányította legénységet nem gyerekjáték legyűrni, ez eleddig csupán a Jánkmajtisnak sikerült. Másfelől nyerni is csupán kétszer tudott a Daróc, így pedig bajos „haladni” a tabellán.

– Nincs erre magyarázat, legalábbis mi sem tudtunk rájönni, miért alakult így – elmélkedett D. Pethe Krisztián, a Beregdaróc futballistája. – Egyszerűen a véletlen műve, nincs más ráció. A szezon az elején még örültünk neki, mert nem úgy álltunk össze, ahogy szerettük volna, az utóbbi időben viszont már tényleg sok a döntetlenekből. Nyerni azért csak jobban szeret az ember, néhány meccset pedig elszúrtunk hazai pályán, ugyanakkor az is igaz, hogy az erősebb csapatok sem tudtak megverni bennünket, ha így nézzük, ennek is van jó oldala.

Pethe Krisztián a debreceni Agrártudományi Egyetem végzős hallgatója, szóval a huszonnégy éves balszélsőt egy lépés választja el a diplomaszerzéstől. Mindemellett nem ugrálós típus: tizedik szezonját húzza a Beregdaróc színeiben.

– Főállásban vállalkozó vagyok, levelezőn tanulok, mert muszáj gondolni a jövőre. A fociban korábban sem szőttem vad álmokat, viszont játszani meg szeretek. A kettő megy párhuzamosan, Darócon pedig jó a társaság: akkor kerültem ide, amikor Beregsurányban megszűnt a csapat, idehívtak, itt ragadtam és ezt nem is bánom.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .