Aki esetleg arra tett volna, hogy a Magyar Kupa országos főtábla második fordulójában az élvonalban szárnyaló Mezőkövesd laposra veri a Sényő-Carnifex NB III-as futballcsapatát – meglehetősen nagyot buktázott.

Lizák Bence (14, kék mezben) és a Sényő feladta a leckét az esélyesebb kövesdi csapatnak Fotó: Szmolka Tamás)

Igaz, az NB I. második helyezettje kibrusztolta a továbbjutást, mindazonáltal a szabolcsi együttes katlanjában aratott a 2–1-es győzelem minden volt csak nem lehengerlő. Mindez, egyértelműen a sényőiek dicsérete, akik – Kapacina Valer góljával – vezettek is, majd fordított a borsodi legénység. A második félidő derekán akadt egy necces szituáció: a játékvezető érvénytelenítette a hazaiak gólját, mégpedig a kapus szabálytalan támadása címszó miatt, az pedig már soha nem derül ki, mi lett volna, ha ikszről folytatták volna a felek…

– Igyekeztem megtenni, ami tőlem telik – fogalmazott Lizák Bence, a sényőiek huszonkét éves középpályása, aki csapata egyik legjobbja volt a Kövesd elleni összecsapáson. – Belülről nem éreztem a két osztálynyi különbséget, hogy ez kívülről hogy jött le, azt nem tudom, ráadásul lehetne az egy-két érdekes ítéletről is beszélni… Mindent elmond, hogy az ellenfél is indult közepet kezdeni annál az esetnél, amikor a spori végül nem adta meg a gólunkat, holott egy szimpla ütközés volt a kapus és Klepács Krisztián között. Sajnálom, mert alakulhatott volna szebben is számunkra ez a mérkőzés. A veresétől függetlenül eredmény önmagában nem rossz, mert mégis csak egy NB I-es csapat ellen játszottunk, de meccs összképe alapján csalódott vagyok.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .