A Sényő-Carnifex NB III-as futballcsapata élvonalbeli ellenfelet, a Mezőkövesdet fogadta a Magyar Kupa országos főtábla második fordulójában.

A kék mezes sényői együttes a Mezőkövesdet próbálta megizzasztani Fotó: Szmolka Tamás

Gyors gólváltással indult a kupacsapata: Kapacina Valer szerzett vezetést a 18. percben Sényőnek, amire kisvártatva érkezett a kövesdi válasz. Az első félidő hajrájában pedig – a papírformának megfelelően – fordított a borsodi együttes, amely mezőnyfölényben játszott és több helyzetet is kialakított.

A második játékrészre megfogyatkozott a játékvezetői hármas: a kettes számú asszisztens megsérült, nem jött ki a folytatásra… Akadt más érdekesség is, érvénytelenített sényői gól borzolta a kedélyeket: egy szöglet után a kapus akadályozása miatt ítélt szabadrúgást a spori, miközben a labda a hálóba került – lelke rajta. A hátralévő időben az eredmény már nem változott, nyert és továbbjutott a Mezőkövesd: mindazonáltal a Sényő dicséretesen küzdött, alaposan megizzasztva esélyesebb ellenfelét.

Magyar Kupa: országos főtábla, 2. forduló

Sényő-Carnifex–Mezőkövesd  (1–2)

Sényő, 500 néző, v.: Nagy N. Sényő: Gazsi T. – Bodó G., Klepács K., Kristófi S., Lakatos L. (Fenyőfalvi D.), Szokol Zs., Lizák B., Fabu M., Barcsay M. (Varga J.), Kapacina V. (Boros D.), Márton A. Edző: Fiumei Viktor, Imrő László. Mezőkövesd: Dombó D. – Sajbán M., Karnyicki (Pillár), Kantsavi, Vadnai D., Bertus L., Katanec (Silye E.), Molnár G., Varjas L., Vajda S. (Berecz Zs.), Takács T. Edző: Kuttor Attila.

Gól: Kapacina V. (18.), illetve Molnár G. (21.), Takács T. (40.)

Imrő László: – A célunkat teljesítettük, hiszen tisztességesen helytálltunk! Úgy gondolom, emelt fővel jöhettünk le a pályáról. De a meg nem adott gólunkat  nagyon sajnálom! Kíváncsi lennék, ha a mi kapunk előtt adódott volna ilyen szituáció, akkor milyen ítélet született volna? Természetesen gratulálunk a Mezőkövesdnek, amelynek a továbbjutása megérdemelt!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .