Ribillió alakult ki a Bököny–Nyírbéltek (1–6) megyei másodosztályú ifjúsági mérkőzésen, amelynek lefújása után rendőrségi segítséget kért a vendégcsapat.

Már a pályán is feszült volt a hangulat Bökönyben… Fotó: tudósítónktól

A Pannónia Zrt. csoportban rendezett találkozó befejezését követően ugyanis balhé támadt. Hogy mennyire komoly, azt nehéz kibogozni, a vélemények meglehetősen eltérnek egymástól.

– Már a meccs közben olyan jelenetekkel szembesültünk, melyek nem a pályára valók – taglalta a történteket Kecskeméti Zoltán, a nyírbélteki ificsapat edzője. – Többször jeleztem a sporinak, hogy figyeljen oda, mert a hazaiak sérülésveszélyesen játszanak. Hozzáteszem, körbenéztünk, de rendezőt egyet sem láttunk, pedig feszült volt a légkör. A lefújást követően a gyerekek az öltözőbe indultak, amikor egyiküket hasba rúgta valaki a helyiek közül. Egyébként is jó néhány bökönyi személy várta őket, mindenféle „szerszámmal” a kezükben.  A srácok telefonáltak, hogy menjek és próbáljak segíteni. Két bélteki szurkolóval érkeztem oda, ahogy a fiúk kijöttek, egyből rájuk rontottak a hazaiak: próbáltunk védekezni, ebből szabályszerű verekedés támadt. Kihívtuk a rendőrséget, akik ott maradtak a felnőtt meccs végiéig, ők biztosították a gyerekek és a járműveink biztonságát. Komolyan el kell gondolkozni azon, hogy ilyen helyre érdemes-e egyáltalán elmenni játszani, ahol a testi épségünk is veszélyben forog. A játékvezető sporttárs a jegyzőkönyvben szó szerint leírta a történteket, meglátjuk, mi lesz ennek a vége…

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a házigazdák kicsit másként élték meg az eseményeket…

– Annyi történt, hogy két ifijátékos összekapott a mérkőzés során, amit folytatták a lefújás után is – reagált Csiszár Sándor, a Bököny ifjúsági együttes trénere. – Megjegyzem, a béltekiek irányító személy már a meccs közben azt kiabálta, hogy szégyenek vagyunk, nem a pályára valók. Ezért alakulhatott ki a tumultus, majd játéksom elmondása szerint – a vendégek edzője megütötte őt. Utána mentünk oda szétszedni őket, verekedésről pedig szó sem volt.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .