Tóth Norbert nemes egyszerűséggel kivédte a mándokiak szemét: az Ibrány kapusa tizenegyest védett, majd több alkalommal tíz pontos tornamutatvánnyal tolt ki az ellenféllel a megyei első osztályú bajnokin.

Tóth Norbert kapuja bevehetetlennek bizonyult a Mándok elleni meccsen Fotó: Kulcsár Béla

A harminckét éves cerberus teljesítményéről nem csupán Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője, mándoki kollégája, Mirgai László is ódákat zengett. Naná, elvégre rangadó volt a javából, másfelől a negyedik pozícióban posztoló Tisza-parti egylet – 2–0-ás győzelmével – hazai veretlenségétől fosztotta meg a tabellán hatodik házigazdát.

– Az első félidőben akadt több dolgom: ekkor többet támadott a Mándok, ebben az időszakban hárítottam a tizenegyest, meg vagy három ziccert – ecsetelte az eseményeket Tóth Norbert, az Ibrány portása. – A szünet után még egy komoly védésre kényszerültem, mindenesetre mondhatjuk, a szezon legjobb meccse volt számomra. Annál is inkább, mert viszonylag keveset játszhattam ősszel: a második fordulóban megsérült a térdem, több hetet kihagytam, a Halász elleni rangadón tértem vissza.

Mégpedig nem akárhogy. Az ominózus Halásszal szembeni el Clasicót ugyan elbukta az Ibrány, az utóbbi három fellépésen viszont Tóth Norberten semmi nem múlt, sőt bravúrokkal jelentkezett.

– Lekopogom jól megy a védés: Nagyecseden is sikerült nullára lehozni a mérkőzést,majd  a Fehérgyarmat ellen is kivédtem egy 11-est, sajnos, akkor nem sikerült pontot szerezni. A büntetők? Szerencse kérdése, ha eltalálom az irányt, van esély, egyébként a rúgók jelentős előnyt élveznek. De a lényeg, hogy most nyertünk, ezzel remélhetőleg kilábaltunk a hullámvölgyből, a hátralévő három őszi meccsen pedig megpróbálunk annyi pontot szerezni, hogy ott ragadjunk a közvetlen élbolyban.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .