Egyről a kettőre jutna a Balkány, amely az előző két kiírásban egyaránt felverekedte magát a Magyar Kupa országos főtáblára, ott azonban előbb a Budafok, majd egy másik NB III-as egylet, az Andráshida elleni fellépés jelentette a végállomást.

A legutóbbi Baktalórántháza elleni bajnokin öt gólt ünnepelhetett a balkányi csapat, amely továbbjutás esetén is mámoros pillanatokat élhet meg  Fotó: facebook/balkanyseszurkolóioldal

Mivel három a balkányi igazság, az immár Belényesi Miklós irányította brigád ezúttal is bevette az első kanyart: idegenben – tizenegyespárbajban – ejtette ki az Ajka Kristály SE-t. Szerdán tehát kísérletet tehet arra, hogy az aktuális sorozatban a második fordulót is sikerrel teljesítse: azt a kört, amely hagyományosan „megválasztja” a kiscsapatok táborát. A legjobb harminc kettő közé jutás a megyei együttesek számára csaknem biztosan Amatőr-kupadöntő szereplést  ér, amiért érdemes megfeszülni. Nem babra megy a játék,, emígyen balkányiak is már kedden elindulnak, hogy az éjszakát Gyulán töltve szerdán – a Békés megyei első osztály második helyén tanyázó – Szarvas otthonában kiharcolják a továbbjutást. Annak a gárdának katlanjában, amely példának okául tavaly bejutott az Amatőr-kupa fináléjába, ahol elbukott a Lipóti Pékség SE-vel szemben.

Magyar Kupa: országos főtábla, 2. forduló

Szerda (kezdés: 12.30)

Szarvasi FC–Balkány

Belényesi Miklós, a Balkány játékos-edzője: – Az egyik legfontosabb meccsünk következik ebben a félévben, ha sikeresen vennénk ezt a nehéz akadályt, akkor történelmi tettet hajtanánk végre. Ezért mindenképp győzelemre fogunk játszani, ám tudjuk, hogy a szarvasi csapat szinte NB III-as kerettel rendelkezik. Remélem sokan elkísérnek minket Balkányból, és együtt kiharcolhatjuk a továbbjutást!

 

Kedden éjszaka Gyulán,

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .