Hegyes Benjámin, akárcsak a Balkány talán a legjobb pillanatban hegyezte élesre a formát. A megyei első osztályú futballcsapat őszi szereplésébe becsúszott néhány baki, de jobb későn, mint soha: a jelek szerint október második felére minden mozaikdarab a helyére került – összeállt a kép.

Hegyes Benjámin légibemutatója a balkányi kapuban Fotó: tudósítónktól

Előbb a Mátészalka, majd szombaton a Baktalórántháza idegenbeli elporolásával jelentősen feljebb rakétázott a tabellán a Balkány, amelynek hétközben – a Magyar Kupa országos főtábla második körében – Szarvason lesz jelenése. Szóval, éppen a szezon legrázósabb időszakára sikerült csúcsra járatni a csapatot…

– Kétszer egymás után még nem is nyertünk ebben a bajnokságban, ránk fért ez már nagyon – nyugtázta a fejleményeket Hegyes Benjámin, a Balkány kapusa. – Az utóbbi két meccsen védtem, egyiken sem kaptunk gólt, ami, persze a csapat érdeme is, mert szerencsére nem nagyon tornáztattak meg az ellenfelek. Az idényt Zán Krisztiánnal a kapuban kezdte a csapat, aki nem tehetett kapott gólokról, megtette a magáét, néhány meccs viszont nem igazán az elképzeléseink szerint alakult, így úgy döntött a stáb, hogy szükség lehet egy kis frissítésre. Megkaptam az esélyt, természetesen bizonyítani akartam, eddig sikerült, remélem, hasonlóan eredményes lesz a folytatás.

Ami már itt van a nyakunkon. Szerdán a Békés megyei első osztály elitjéhez tartozó Szarvas katlanjában kupacsatát vív a Belényesi-legénység. Noha közel sem biztos, hogy a huszonkét éves, nem mellékesen az egylet egyetlen balkányi származású futballistája, Hegyes Benjámin véd majd – ettől fontosabb, hogy ismét villantani tudjon a brigád. Mint az előző fordulóban, Ajkán, ahol tizenegyespárbajban „izgulták ki” a továbbjutást.

– Az ajkai kupameccset betegség miatt kihagytam, de így is nagy élmény volt a helyszínen átélni, hogy tovább küzdöttük magunkat. Benne van a pakliban, hogy nem én kezdek Szarvason, mindenesetre ott leszek, segítek, ahogy tudok. Megpróbálunk továbbjutni, ha nem is nyerünk, az sem baj, egyszer már bejött, hogy jobban rúgtuk a 11-eseket…

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .