Margitics László nem aprózta. A tizenkilenc éves csengeri csatár mesterötöst hintett a Szatmárcseke ellen 11–2-re megnyert megye kettes bajnokin!

Margitics László lába lövésre lendül: ez nem sok jót jelent az ellenfelek számára Fotó: tudósítónktól

Ráadásul a tini titán csereként domborított: a harmincötödik percben vetették be a kispadról, az első félidőben még „csendben” volt, majd beindult, mint a rajzszakkör – huszonhárom minutum alatt öt gólt varrt be a csekei kapuba.

– Soha nem szereztem öt gólt egy meccsen, ezt meg én sem nagyon hittem el – merengett a történteken Margitics László. – Egyszer, a Hodász ellen találtam be háromszor, úgyhogy erre most igazán jó szívvel fogok emlékezni. Igyekeztem eddig is mindig odatenni magamat, csaknem minden meccsen eredményes voltam az ősszel, de azért ez más. Nyilván köszönettel tartozom a csapattársaimnak is, hiszen sokat segítettek, nélkülük nem sikerülhetett volna. Hozzáteszem, mert el kell ismerni, az utolsó három meccsen nem tudtam azt nyújtani, amit várnak tőlem, sérülés hátráltatott, szóval nem voltam „százas”.  A Cseke elleni mérkőzés előtt akadtak változások a keretben, kicsit meglepett, hogy a kispadon kezdtem, de ez meg jobban motivált, amikor beküldtek, bizonyítani akartam.

Jóllehet, a Csenger „csak” harmadik a Kelet-Magyarország csoportban, a góllövőlistát uralják a csapat frontemberei. Dávid Róbert huszonkét gólt vágott, közvetlenül az ő sarkát tapossa a tizenhárom „dugónál” tartó Margitics László.

– Igen inspirál, hogy minél eredményesebb legyek: a szezont előtt azt mondtam, ott akarok lenni legalább a top 5-ben – nyomatékosította Margitics László. – Messze még a vége, de Dávid Robi barátomat nehéz lesz utolérni, úgy vagyok vele, inkább ne szerezzek gólt, csak nyerjen a csapat! Szeretném, hogy feljussunk megye egybe, emellett nagyon megszerettem a csengeri közeget, ugyanakkor fiatal vagyok, előttem a jövő, remélem, megadatik, hogy egyszer komolyabb szinten is futballozhatok majd.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .