Mirgai László számára jól sült el a debütálás a mándoki kispadon: a megyei első osztályú futballegylet edzője a Tarpa legyűrésével indított. A szombati folytatásra viszont, mintha minden összeesküdött volna a minap kinevezett edző – no meg a negyedik állomásozó csapat ellen.

A hajráig hibátlanul zárt a mándoki retesz: Pallai Gergő (fehérben) és a vendégcsapat egy góllal bukta el a rangadót Nyírgyulajban Fotó: Bodnár Barbara

A nyírgyulaji fellépés rangadó volt a javából, akadt azonban egy bökkenő: a mándoki öltöző csaknem kiürült a meccsre, különböző okok miatt frontemberek egész sora „esett ki”. Az összecsapás 76. percig mégis kitartott a maradék haderő, ekkor támadt rés a „pajzson” – egyetlen gól döntötte romba a vendégek rövid távú tervét. Mert a távlati elképzelés nem is kispályás…

– Amikor elfogadtam a mándoki vezetők felkérését, abban egyeztünk meg, hogy az ősszel ránk váró rangadókon felmérem, kikkel lehet komolyabb célokért küzdeni, télen pedig elkezdjük a jövő csapatát építeni – szellőztetette meg a közös feladat legfőbb sarokpontját Mirgai László, a Mándok edzője, aki két hete Kiss Gábort váltotta a kispadon. – A Mándok az első osztályban nemhogy bajnok nem volt még, de dobogós helyen sem végzett. Ez az igazi kihívás, ami engem nagyon érdekelt, hiszen a vezetők évek óta biztos hátteret biztosítanak a csapatnak. Ők és én is szeretnénk történelmi sikert elérni bő két év alatt, ezért szisztematikus munkába fogunk, aminek az eredményeként előbb a dobogó, majd a bajnoki cím megszerzése a cél! Az első meccsen, a Tarpa ellen teljes kerettel tudtunk pályára lépni, és nagyon jó játékkal sikerült nyerni. Sajnos, a Gyulaj elleni rangadón négyen hiányoztak, ami érződött támadójáték hatékonyságán, bár kis szerencsével akár pontot is szerezhettünk volna. Remélem, az Ibrány elleni, ugyancsak rangadónak számító meccsen már mindenki bevethető lesz és újra így sikeresek lehetünk.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .