Ezt jól kifundálták. A nagykállói kapuból egyébként kirobbanthatatlan Pekk János éppen eltiltását tölti, így a megyei másodosztályú futballegylet vészkapussal lépett pályára a Nyírbéltek elleni idegenbeli bajnokin – Módis Dávid pedig lehúzta a rolót!

Módis Dáviddal a kapuban érintetlen maradt a a nagykállói „ketrec” Fotó: Kiss Gerda

Meglehet, a huszonöt éves csatár minden volt már, csak akasztott ember nem, ezúttal csaknem vadonatúj szerepkörben tündökölt. Bár korábban egyszer már belekóstolt ebben a „szakmába”, az igazi premier a vasárnapi fellépés volt.

– Amikor a  Kisvárdában játszottam, egy Hatvan elleni meccsen kiállították az akkori kapust, Vasas Gerit, ráadásul pont 11-est rúgott a vendégcsapat, na akkor én álltam be – idézett fel egy régi sztorit Módis Dávid. – Természetesen nem tudtam megfogni, mondjuk beleértem, az is valami… Talán negyedórát védtem azon a mérkőzésen, azóta edzéseken előfordult, hogy beálltam a kapuba: a vetődés még megy is, a baj ott kezdődik, amikor egy az egyben hozzák rám a labdát. Mivel így is valamivel jobban védek mint a többiek, azt találtuk ki: legyek most én a kapus.

Nos, a kállóiak azt is elbírták, hogy a csapat gólzsákja, a szezonban tíz találatnál tartó Módis Dávidot „kivették” előröl. Ami annyira hatásosan sült el, hogy a kinevezett cerberus kapott gól nélkül úszta meg az összecsapást, amelyet bónuszként 1–0-ra megnyert ifjabb Koskovits György legénysége.

– Olyan nagyon sok dolgom nem volt, a védők rendkívül jól megoldották a feladatukat – merült a részletekbe Módis Dávid. – Két meleg szituáció adódott, amikor a tizenhatoson belülről eleresztett lövéseket védtem, nem én mondom, hanem a többiek, hogy ezek bravúrnak minősülnek. Azért hizlalja a májam, hogy ez volt az első meccs a szezonban, amelyen nem kaptunk gólt! De ne aggódj Jani, a kapusposzt maradhat a tiéd!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .