A „nagy öregek” mellett rendszerint pályára csempésznek tinédzsereket a tarpai futballcsapatnál. Nem lacafacázott a szakmai stáb szombaton sem, amikor a tizennyolc éves Dudics Istvánt először vetette be kezdőként, mindjárt egy olyan meccsen, amely mindennek ígérkezett csak babazsúrnak nem.

Dudics István (fehérben) két fronton igyekszik helytállni Fotó: internet

Konkrétan a Vásárosnamény elleni szomszédvári összecsapáson dobták mélyvízbe az eredetleg középpályás üdvöskét, akik ezúttal a bal szélen tüsténkedett. Rögtön belecsapott a lecsóba: a három piros lappal „színesített” megye egyes örökrangadót 2–1-re nyerte meg a kilenc főre fogyatkozott Tarpa – a győztes gólt a 86. percében préselte be Rozman Sándor. A négy évig Tarpán nevelkedett, három szezont Nyíregyházán töltött Dudics István egy félidőt „kapott”, belekóstolva, milyen egy vérbeli a beregi derbi.

– Maximálisan jól döntöttem, hogy a nyáron visszatértem – szögezte le elöljáróban Dudics István. – Nagyon szeretek itt lenni, olyan, mintha hazamentem volna, ráadásuk fontos, hogy játszhatok: csereként már pályára léptem a felnőttek között ősszel, és párhuzamosan az NB III-ban szereplő U19-es csapatban is számítanak rám. Most szerepeltem először kezdőként, volt bennem drukk, de nem izgultam túl, a társak segítettek, biztattak, ez sokat jelentett. Amikor félidőben lecseréltek még vezettünk, mire visszaértem az öltözőből már 1-1 volt, egyébként tényleg emlékezetes marad a meccs, mert jól jöttünk ki belőle. Főleg, hogy Szécsi Szabolcs polgármester úr nemrég ünnepelte a születésnapját, neki is szerettünk volna örömet szerezni.

Most azt ne firtassuk miért, mindazonáltal Dudics István nyáron három hónapot kihagyott, így melós időszakot él meg, az erő pedig lassan ismét „vele lesz”. A kondi pedig nem árt, mert két fronton nyomja az ipart.

– Szeretnék magasabb szinten játszani, remélem sikerülni fog egy-két osztályt feljebb lépni. Legfőképpen fizikálisan kellene fejlődnöm, meg, persze minél inkább felvenni a tempót. Jövőre fogok érettségizni, aztán a közeljövőben angolból akarok nyelvvizsgázni, hogy tovább tanulhassak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .