„Szép magyar vitézek, aranyos leventék.” Arany János Toldi Miklós tetteit énekelte meg hőskölteményében, egyszer talán Ari Attiláról teljesítményéről születik szerényebb kivitelű, mindazonáltal magasztos mű.

Ari Attila tizenkilenc esztendősen már lassan rutinos játékosnak számít Fotó: magánarchívum

Mindenesetre a tizenkilenc éves futballista harmadik szezonját húzza a Mándok színeiben. Vagyis nem éppen piskóta, sokkal inkább a megyei első osztály élcsapatai közé stabilan beépült egyletben próbál domborítani – immár huzamosabb ideje alapemberként.

– Számomra mindenképpen előrelépés volt, hogy már tizenhat évesen belecsöppentem a felnőtt fociba, amely teljesen más, mint az utánpótlás korosztályban játszani – fejtegette a kisvárdai nevelésű védő, Ari Attila. – Az „átállás” nem volt egyszerű, ettől függetlenül úgy hiszem, sikerült hamar felvenni a tempót fizikailag és ami legalább ennyire fontos, gondolkodásban is. Szerencsésnek vallhatom magam, mert rendszeresen megkapom a lehetőséget, fejlődhetek, nem pedig a kispadot koptatom. Az őszi idény hátralévő részé keménynek ígérkezik, most jönnek a topcsapatok elleni „hatpontos” meccsek, most dől majd el, mennyit érünk, ez nyilván rám isi gaz.

Ari Attila ősztől a Nyíregyházi Egyetem angol-testnevelés szakos hallgatója, emellett pedig igyekszik mindent alárendelni a futballnak.

– Szeretnék diplomát szerezni, és idővel minél magasabb szinten focizni. Próbálok úgy élni, hogy elérjem mindkét célt: a tanulással párhuzamosan nem langyosan játszogatni akarok, éppen ellenkezőleg, bizonyítani, hogy feljebb is megállom a helyem.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .