A magyar válogatott számára hajszálon múlt az éremszerzés, akárcsak a nagyhalászi Ladányi Dávidnak a gólkirályi cím megkaparintása az Ausztráliában rendezett minifutball-világbajnokságon.

Ladányi Dávid (jobbról) pályafutása egyik legszebb pillanataként élte meg a tornát Fotó: internet

Véget ért a kéthetes kaland a világ túlsó felén, hazatért Ladányi Dávid a vb-ről. Arról a tornáról, amelynek bronzmérkőzésén a mieink 0–0-ás rendes játékidő után szétlövéssel alulmaradtak a románok ellen. Nem mellékesen a nemzeti együttes a csoportmérkőzések során aratott három diadalt követően Kolumbia, majd Ukrajna legyőzésével verekedte be magát a legjobb négy közé, ahol Brazília állította meg a nagy menetelést, aztán jött a – a már emlegetett – románokkal szembeni összecsapás…

Mindeközben Ladányi Dávid kilenc góllal járult hozzá a magyar legénység eredményes szerepléséhez – egy találattal csúszott le a gólkirályi címről.

– A világbajnokság a pályafutásom egyik legszebb pillanata lesz az már biztos! – nyomatékosította Ladányi Dávid. – Maga a helyszín, Ausztrália  és az ott eltöltött idő, a megannyi emlék és siker pedig megkoronázta! Én csak köszönettel tartozom, hogy ilyen csapatársakkal, edzővel és stábtagokkal lehettem együtt! Egytől-egyig fantasztikus emberek! Rendkívül jól felkészítettek minket és szerintem senkire sem lehetett panasz!
Mindenki csúszott-mászott a sikerért, ami most a negyedik helyre volt elég! De köszönettel tartozunk még a kint élő magyaroknak illetve az itthonról szurkolóknak! Fantasztikusak vagytok!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .