Zsinórban öt „gyufa” után az Újfehértó elleni hazai összecsapáson a sír széléről táncolt vissza a Baktalórántháza.

Lakatos István (középen) lába ritkán remeg meg Fotó: mlsz.hu

A megyei első osztályú futballegylet a 18. percben két „fás” hátrányban volt, majd kiállítás miatt létszámban is karcsúbb lett – innen szép a feltámadás, amit ezúttal meghúzott a Bakta. A riadókürtöt Lakatos István fújta meg, aki berámolta az első félidő hajrájában megítélt 11-est, a szünetet követően pedig „bedarálta” a vendégeket a házigazda (3–2).

– Én vagyok a kijelölt tizenegyesrúgó, idővel rám maradt ez a tisztség – fejtegette Lakatos István, a baktai védelem oszlopos tagja, akinek személye szinte garancia, hogy mearad el a „büntetés”. – Hál’ istennek nem sokszor hibáztam, mondjuk, a Nagyhalász ellen egy hónapja elrontottam egyet az utolsó percben, sajnos, az már nem osztott-szorzott, mert addigra eldőlt a meccs. A Mándok ellen viszont éppen azzal nyertünk., hogy berúgtam a „tizit”. Ilyen szakma ez…

Lakatos István huszonkilenc évesen frontembere a Baktának, megélt már egy, s mást az egylet színeiben. Két hete például edzőváltást, midőn Kozma József helyét Borza László vette át. Mindenesetre a szombaton kibrusztolt három ponttal a fenyvesek városát képviselő brigád feltornázta magát a középmezőnybe, igaz, ott egymás hegyén-hátán tolonganak a riválisok.

– Ha azt mondom, úgy kellett ez a győzelem, hogy nagyon, akkor egyáltalán nem túloztam – jelentette ki Lakatos István. – Nem tudom miért, de a mérkőzések elejébe rendre belealszunk, aztán meg kapaszkodhatunk. Most is null kettőnél próbáltuk meg összekapni magunkat, a második félidőt pedig nagyon megnyomtuk. Rögtön a második félidő elején egyenlítettünk, a kiállítás sem fogott meg minket, mindenki odatette magát, így sikerült fordítani. A legfőbb bajunk, hogy folyamatosan akadnak hiányzóink, az utóbbi időben kétszer egymás után nem tudtunk ugyanabban az összeállításban kiállni, holott még össze kell kaparni néhány pontot az ösz végére, hogy ne fájjon a fejünk a tavasz miatt.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .