Ha már Madalina György, a Vásárosnamény edzője is azt mondja: meg kell, hogy csípje magát, hogy elhiggye, milyen veretes sorozatot produkál a megyei első osztályú futballcsapat – nos, akkor tényleg koppanhat mindenki álla.

Lyáh Artúrnál jó helyen volt a labda a Balkány elleni meccsen is Fotó: magánarchívum

Zsinórban hét győzelem, az utolsó hat összecsapáson harminckét gólt hintve, ez valóban „ott van a szeren”. A tréner munkába állása óta fáklyásmenetbe kapcsolt a Namény, míg Lyáh Artúr egyenesen ötödik sebességi fokozatra váltott. A huszonhárom éves középpályás alakításairól egy hete regéltünk, most muszáj újrázni: négy gól rámolt be ugyanis Balkány ellen éppen 4–0-ra megnyert meccsen.

– Teljes eufóriában élek, soha nem szereztem még négy gólt egy meccsen, pláne, hogy  mesterhármast értem el egy félidő alatt, ettől meg be vagyok ájulva – engedett utat érzelmeinek sajátos stílusában Lyáh Artúr. –  A kemény munkának megvan a gyümölcse: sokan nem tudják, mit teszünk bele ebbe a szereplésbe, mert most ugyan amatőr szintről beszélünk, de itt sem megy csak úgy magától a foci. Szükséges, persze némi szerencse, plusz a megfelelő háttér, jelenleg pedig azt gondolom, itt Naményban ki tudok teljesedni, abszolút érzem a támogatást. Erre vágytam: egy gyors, támadófutballt játszó csapatban futballozni.

A Vásárosnamény második helyre rakétázott a táblázaton, miközben Lyáh Artúr immár hét gólt jegyez a szezonban, kiosztott gólpasszokról nem is szólva.

– Az emberek már rekordról beszélnek a városban, azt hallottam, a megye egyben talán még soha nem nyert hét mérkőzést sorozatban a Namény. Nekem is rengetegen gratuláltak, mindenkinek kívánom, hogy legalább egyszer átéljen hasonlót: kirázott a hideg, amikor a szombati meccs után ünnepeltek minket. Annyit mondhatok, két és fél hónapja vagyok itt és annyi szeretet kaptam, amennyit korábbi klubjaimnál egyszer sem. Nagyon köszönöm a csapatnak, hogy hozzásegített ehhez a teljesítményhez, az egységről meg csak annyit, Szabó Rolandnak olyan szíve van, hogy csak na: a negyedik gól előtt tiszta ziccerben passzolt, holott ő is simán berúghatta volna!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .