Utolsó mérkőzését játszotta a magyar válogatott az ausztráliai minifutball-világbajnokágon: a tét pedig az éremszerzés volt a Románia elleni fellépésen.

Ladányi Dávid a negyedik hely megszerzésével és tengerparti tájképpel búcsúzott Ausztráliától Fotó magánarchívum

A nagyhalászi Ladányi Dávidot soraiban tudó nemzeti együttes az elődöntőben Brazília ellen maradt alul, míg a hatszoros Európa-bajnok (!) Románia – hosszabbítás után – bukta el a Mexikóval vívott összecsapást. Így mondhatni, a világelithez tartozó riválissal találkozott a bronzmeccsen a magyar legénység, amely Sós Márkó kapufát megdöngető lövésével „jelentkezett be”, amire kisvártatva a rivális hasonlóképpen válaszolt. A változatosság kedvéért a meglóduló Ladányi Dávid ágyúzása nyomán is a kapufát érintve zúgott mellé a labda az első félidő hajrájában.

A második játékrész elején Ladányi Dávid megmozdulását szabálytalannak ítélte a játékvezető, amiért büntetőt ítélt: Tajti Bence azonban kivédte a „sértett” Stancu által elvégzett „büntit”. A 2×25 perces játékidőben nem született gól, miként a hosszabbításban (2×5 perc) sem, így büntetőpárban döntött, ebben a románok bizonyultak jobbnak (3–1).

Az érem tehát elúszott, ezzel együtt a magyar csapat legjobb vb szereplését produkálta a negyedik hely megcsípésével.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .