Ismerős arcra bukkantunk az egyik csütörtöki Európa-bajnoki-sejeltezőn. Magyar szempontból teljesen érdektelennek tűnt a csütörtöki Fehéroroszország–Észtország Európa-bajnoki-selejtező (0–0), amely aligha döntött nézettségi rekordot a Sport Televízión.

Mihail Marhel a SZpari játékosai is volt Fotó: internet

Mégis, ismerős arcra bukkantunk, tekintve, hogy a hazaiak kispadján szövetségi kapitányként korábbi nyíregyházi labdarúgó foglalt helyet. Mihail Marhel az 1992-es feljutást követően igazolt a Szparihoz, vagyis az akkori NYVSC-hez, de az élvonalbeli újoncnál nem sok sót evett meg, mindössze három mérkőzésen jutott szóhoz, fél év után tovább is állt, előbb az NB II-es Hajdúnánáshoz, majd az orosz Alanyija Vlagyikavkazhoz igazolt.

Utóbbi klub játékosa volt, amikor bemutatkozhatott a fehérorosz válogatottban, 1994-ben három alkalommal jutott szóhoz a nemzeti csapatban – vagyis éppen annyiszor, mint a Szpariban… Később edzősködésre adta a fejét, irányította hazája egyik sztárklubját, a Dinamo Bresztet (amelynek nemrégiben Diego Maradona volt rövid ideig az elnöke…), majd fehérorosz korosztályos válogatottaknál dolgozott, mígnem nemrégiben kinevezték szövetségi kapitánynak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .